Fed düşük faiz artışı yapsa da kripto rallisi kısa sürdü

Fed düşük faiz artışı yapsa da kripto rallisi kısa sürdü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Merkez Bankası dün 50 baz puanlık bir faiz artırımına gitti. Bu, yıl boyunca 75 baz puanlık bir dizi faiz artışının resmi olarak yayınlanmasının ardından son iki artışta düşüş gösterdi. Fakat yeni yılda da faiz artışına güçlü şekilde devam edeceği mesajı piyasayı olumsuz etkiledi.

Bununla birlikte, birçok kişi daha düşük bir faiz oranı bekliyordu. Çünkü Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell daha önce faiz artışlarının bu yılın Aralık ayında düşürüleceğini duyurdu. Kripto rallisi enflasyon ile aldığı hızı faiz kararıyla yavaşlattı.

Küresel kripto piyasası Perşembe sabahı kırmızı endeksler bastı. Kümülatif piyasa değeri, geçen gün boyunca %1,07’nin üzerinde düştü. Ancak bu düşüş, ABD Federal Rezerv Sistemi (Fed) tarafından yapılan faiz artırımlarının aksine kaydedildi.

Kripto rallisi durgunlaştı ve fiyatlar aşağı düştü

ABD Federal Rezervinin faiz oranlarını 50 baz puan artırma kararı, en son kripto rallisine son verdi. Tüm piyasa darbe alırken Bitcoin’in fiyatı 18 bin doların altına düştü.

Tüm piyasa kırmızıya boyandı. Altcoin’ler ise daha fazla kötü görüntü çizdi. Görünüşe göre altcoin’lerin durumu Bitcoin’den daha kötü. BTC hakimiyeti bunun bir kanıtıdır. Son 24 saatte %0,4 arttı, bu da BTC’nin pazarın geri kalanına göre artan payının göstergesi olarak yetebilir.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin