featured

Fed başkanının yorumları Bitcoin’i 20,000 doların altına düşürdü! Şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa liderleri olan Bitcoin ve Ethereum, Fed Başkanı Jay Powell’ın cuma günkü Jackson Hole’daki açıklamalarından sonra hızla düştü.

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin (BTC) cuma gecesi düşüş hareketine devam etti ve 20,000 dolarda bulunan kritik seviyenin işaretinin altına düşerek 19,907 dolara geriledi. Bu da ağustos ayı için aylık en düşük seviye anlamına geliyor. Bitcoin 14 Temmuz’dan bu yana ilk kez 20 bin doların altına indi.

Bitcoin düşüyor

Bitcoin, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole’daki enflasyonu kontrol etmek için faiz oranlarını daha da artırma konusundaki açıklamalarından bu yana düşüşte.

Bitcoin’in piyasa değeri Kasım 2021’de 1,27 trilyon dolara ulaşmıştı. Ancak şu anda bu değer 383 milyar doların altına düştü. Bitcoin, geçen haftaya kıyasla %6,4 oranında değer kaybetti.

Bitcoin

Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un da fiyat hareketi, son 24 saatte daha da kötüleşti. En gözde altcoin, bu yazının yazıldığı sırada 1,468 dolar civarında işlem görüyor. Bu da %10 oranında düşüş yaşadığı anlamına geliyor.

CoinMarketCap verilerine göre, 180 milyar doların altındaki piyasa değeri ile ETH, Kasım 2021’de kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesinden beri %69 oranında düşüş kaydetti.

Coinglass verilerine göre aşağı yönlü fiyat hareketinin ortasında, son 24 saat içinde 87,144 yatırımcı 250 milyon doların üzerinde kripto para tasfiyesi yaptı.

Ethereum, 108,60 milyon dolar ile tasfiyelere öncülük ederken, onu 65 milyon dolar ile Bitcoin takip ediyor. Önde gelen iki kripto para birimi için çoğu tasfiye, long pozisyonlardan geldi.

CoinMarketCap verilerine  göre Binance Coin (%2,91 düşüş), Solana (%6,34 düşüş) ve Avalanche (%8,06 düşüş) dahil olmak üzere diğer kripto para birimleri de son 24 saat içinde büyük kayıplar yaşadı.

Piyasanın düşüş hareketi, Fed Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın Fed’in yıllık ekonomik konferansındaki son sözleriyle bağlantılı.

Açıklamalarının ardından hem hisse senedi hem de kripto piyasaları acımasızca tepki verdi; Dow, Nasdaq ve S&P 500’ün her biri cuma günü %3’ten fazla kayıpla kapandı. Insider’a göre önümüzdeki ay Fed toplantısında 75 baz puanlık bir artış bekleniyor.

Coinshares raporuna göre, dijital varlık fonu hacimleri de geçen hafta yavaşladı.

DefiLlama’dan alınan verilere göre, tüm blockchain’lerde kilitlenen toplam değer (TVL), son 24 saat içinde %5,45’in üzerine düştü. Bu da DeFi’ye olan kullanıcı ilgisinin azaldığını gösteriyor.

DAI’nin yaratıcısı MakerDAO, Curve, Uniswap ve Compound gibi popüler DeFi platformları, geçtiğimiz ay tüm TVL kayıplarını çift haneli değerlerle gördü.

Decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin