ABD'nin 300 yıllık köklü kurumundan dikkat çeken kripto para hamlesi!
ABD'nin 300 yıllık köklü kurumundan dikkat çeken kripto para hamlesi!

Fed Başkanı’nın konuşmasını takiben Bitcoin gözünü 12 bin dolara dikti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzun süredir konsolidasyon döneminde kalan Bitcoin fiyatı sonunda yükselişe geçti. ABD Fed Başkanı’nın konuşmasının ardından kripto para biriminin fiyatı 11.800 doları yakaladı. Bu haberin yazıldığı esnada ise BTC fiyatı 11.747 dolar.

Durgunluk sona erdi: Bitcoin fiyatı gözünü 12 bin dolara dikti

Bir süredir devam eden durgunluğun ardından BTC 11.840 doları yakalayarak oldukça dikkat çeken bir hamle gerçekleştirdi.

19 Ekim Bitcoin fiyat grafiği
19 Ekim Bitcoin fiyat grafiği

Birçok analist 11.100 dolardaki CME boşluğunun kapanmasını beklerken fiyatın aksi yönde hareketlenmesi ve önemli dirençleri kırması pozitif karşılandı. 17 Ağustos’ta 2020 zirvesini 12.500 dolarda yakalayan BTC şu anda bu fiyata 700 dolar kadar yakın. Bir sonraki büyük direnç ise 12.000 ila 12.100 dolar aralığında.

CBDC’lerden bahsedildi

Hareket, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) ev sahipliği yaptığı bir panelde yaptığı konuşmadan kısa bir süre sonra geldi.

Etkinlik sırasında, ABD’nin “bir CBDC’nin (Merkez Bankası Dijital Para Birimi) ABD ekonomisi ve ödeme sistemi için potansiyel maliyetlerini ve faydalarını dikkatli ve düşünceli bir şekilde değerlendirmeye kararlı olduğunu” söyledi. Ayrıca CBDC’lerde ilk olmaktansa haklı olmanın daha önemli olduğunu belirtti.

İlginçtir ki BTC’nin hareketi ABD borsasıyla ilişkisiz görünüyor. Bu yazının yazıldığı sırada, S&P 500 yaklaşık %0,4 düştü, Dow Jones Endüstriyel Ortalama (DJI) ise yaklaşık %0,3 düştü.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin