FED Başkanı’ından çok önemli dijital para açıklaması! “Kafa yoruyoruz”
FED Başkanı’ından çok önemli dijital para açıklaması! “Kafa yoruyoruz”

FED Başkanı’ından çok önemli dijital para açıklaması! “Kafa yoruyoruz”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün önemli bir konuşma yapan ABD Fed Başkanı Jerome Powell, bankanın bir dijital para oluşturmakla ilgilendiğini açıkladı. Projenin ne zaman ve nasıl gerçekleştirileceğine dair nihai bir karar verilmese de Fed’in bu ilgisi kamuoyunu heyecanlandırdı.

IMF’nin ev sahipliğinde yıllık genel kurul toplantısı münasebetiyle düzenlenen bir panelde görüşlerini duyurdu.

“Fed, dijital para meselesine stratejik bir yaklaşım sergiliyor.”

Powell, oturum sırasında ABD’nin CBDC meselesine stratejik olarak yaklaştığını söyledi ve ilk olmak için acele etmektense doğru anladıklarından emin olmanın daha iyi olduğunu belirtti. Federal Rezerv’in bir CBDC’nin çıkarılmasıyla ilgili tüm risk faktörlerini ve faydaları dikkatlice değerlendirdiğini söyleyen başkan bu nedenle kuruluşun henüz son çağrıyı yapmadığını ekledi.

ABD Federal Rezerv, CBDC’nin çıkarılmasını düşünen ilk hükümet odaklı organ değil. Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin merkez bankaları kendi yerel CBDC’lerini geliştirmekle ilgileniyor. İsveç gibi ülkeler 2017’de bu fikirle ilgilenmeye başladı.

Fiat paraların yerini almayacak, tamamlayıcı rol üstlenecek

Powell’a göre, merkez bankalarının CBDC ile ilgilenmesinin ana nedeni ödemeleri düzene sokma fırsatı. Bu durum CBDC’nin fiat’ın yerini alması değil, ödemeleri kolaylaştırmak için yerel para birimlerini tamamlaması anlamına geliyor.

ABD Federal Rezerv yıllardır dijital para fikrine tam olarak sıcak bakmadı. Facebook, ana ödeme aracı olarak hizmet verecek olan Libra adlı kendi kriptoyu geliştirme teklifini masaya yatırdıktan sonra işler keskin bir şekilde olumluya dönmüş gibi görünüyor.

Yorumlara göre FED fikrin aslında daha büyük ölçekte uygulanabilir olduğunu fark etti ve fırsatı yakalamak için harekete geçti.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin