Hackerlar İsrail'de sigorta şirketine saldırdı, 1 milyon dolarlık Bitcoin fidyesi istiyorlar
Hackerlar İsrail'de sigorta şirketine saldırdı, 1 milyon dolarlık Bitcoin fidyesi istiyorlar

FBI’dan kripto para sahiplerine önemli uyarı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), kripto para dolandırıcılarının kullanıcıları kandırmak için yeni bir koronavirüs dalgası ortaya çıkarmak üzere olabileceği konusunda uyardı.

Her yaş grubunu hedef alabilirler

Ajansa göre, dolandırıcılar yaşlılar da dahil olmak üzere her yaştan insanı hedef alacaklar. Kripto para endüstrisi büyürken bu sektörden yararlanarak insanları kandıran kişi sayısı da her geçen gün artıyor. Daha fazla işletme ve kiosk kripto para kullandıkça, suçluların bunları kendi yararlarına kullanmaları daha da kolaylaşıyor.

FBI’ın uyarısı, dolandırıcıların COVID-19 salgınıyla ilgili olarak kullanmaya çalışabilecekleri birkaç kripto para birimi listeledi. Bunlar, dolandırıcıların kurbanların kişisel bilgilerine sahip olduklarını iddia ettikleri ve COVID-19 ile enfekte etmekle tehdit ettikleri bazı teklifleri içeriyor.

Ajans ayrıca, dolandırıcıların kurbanlardan banka hesaplarına para bağışlamalarını istemek için işveren olarak rol yapabileceğini ekledi.

FBI: “Kripto para kullanırken çok dikkatli olunmalı.”

ICO’ların da dolandırıcılık için kullanılabileceğini belirten FBI, kripto paraları kabul eden meşru kuruluşlar olsa da kripto para kullanırken çok dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı:

Her ne kadar kripto para birimleriyle ödeme kabul eden meşru yardım kuruluşları, yatırım platformları ve e-ticaret siteleri olsa da, sanal para kullanırken çok dikkatli olunmalıdır.

Ajans kullanıcıların güvende kalabilmesi için etkileşim kurdukları kuruluşun meşru olup olmadığını ve kripto para birimlerini kabul edip etmediklerini öğrenmelerini, ayrıca potansiyel yatırım fırsatları hakkında kapsamlı araştırmalar yapmalarını tavsiye etti.

Büroya göre şantaj halinde ise ödeme yapmadan önce mutlaka kolluk kuvvetleriyle iletişime geçilmeli.

cryptoglobe

14 Nisan Bitcoin analizi: BTC için muhtemel fiyat senaryoları


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin