FBI kripto para ekibi kurdu
FBI kripto para ekibi kurdu

FBI kripto para ekibi kurdu! Bu sert hamle ne getirecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, Federal Soruşturma Bürosu’nun yeni bir ekip oluşturarak dijital varlık alanındaki yaptırımları ele alacağını duyurdu.

FBI kripto para ekibi kurdu

Perşembe günü Münih Siber Güvenlik Konferansı’nda konuşan Monaco, FBI’ın Sanal Varlık Sömürü Birimi adı verilen “kripto para birimine adanmış özel bir ekip” oluşturduğunu söyledi. Birim, kripto uzmanlarını içerecek ve nihayetinde yasadışı fonları izlemek ve ele geçirmek için kullanılabilecek Blockchain analizi araçlarına sahip olacak.

FBI ekibinin oluşumu, Monaco’nun Adalet Bakanlığı’nın Ulusal Kripto Para Birimi Uygulama Ekibinin başlatıldığını duyurmasından dört aydan fazla bir süre sonra geldi. İkili, “kripto para birimini suç işlemek için kötüye kullanan” aktörleri takip etmek için birlikte çalışacak.

Monaco, şöyle konuştu:

”Fidye yazılımı ve dijital şantaj, kripto paralar tarafından körüklenen diğer birçok suç gibi, yalnızca kötü adamlara ödeme yapıldığında işe yarar, bu da onların iş modellerini çökertmemiz gerektiği anlamına gelir. Para birimi sanal olabilir, ancak şirketlere verilen mesaj şudur: Bize rapor verirseniz, parayı takip edebiliriz ve sadece size yardım etmekle kalmaz, umarım bir sonraki kurbanı da önleriz.”

100 fidye yazılımı araştırılıyor

FBI şu anda ABD yetkilileri tarafından kripto para biriminin potansiyel olarak ele geçirilmesine neden olabilecek 100 fidye yazılımı varyantını araştırıyor. Monaco, evde siber suçla mücadele çabalarını artırmanın yanı sıra, Adalet Bakanlığı’nın blok zinciri aracılığıyla fonları izlemek ve dijital varlıklar üzerinde sorumlu düzenlemeyi teşvik etmek için “daha fazla ortak uluslararası kanun uygulama operasyonlarına” izin veren bir Uluslararası Sanal Para Birimi Girişimi başlatacağını söyledi.

Adalet Bakanlığının kripto uygulama ekibinin Ekim ayında oluşturulmasından önce, bir görev gücü, ABD’nin Koloni Boru Hattı sistemine yapılan bir saldırının ardından fidye ödemek için kullanılan 2 milyon dolardan fazla kriptoya el koydu. Ekip, bugüne kadarki en büyük ele geçirmesinde 3,6 milyar dolarlık Bitcoin’in (BTC) kontrolünü ele geçirdi ve Bitfinex borsasının 2016 hack’iyle bağlantılı iki kişinin tutuklanmasını emretti.

Yeni FBI kripto ekibine ek olarak Monaco, eski kıdemli danışmanı Eun Young Choi’nin direktör olarak Ulusal Kripto Para Birimi Uygulama Ekibine başkanlık edeceğini duyurdu. Choi, alan büyüdükçe ve değiştikçe, ekibin suçlular tarafından yasadışı kripto kullanımıyla mücadele etmek için çalışmasını hedeflediğini söyledi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin