featured

FBI, 1Broker’ı kapattı: Müşterilerinin çoğunluğu Türklerden oluşuyordu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), federal yasayı ihlal ettiği iddia edilen, kullanıcıların kaldıraçlı işlem yapabildiği Marshall Adaları kayıtlı bir platform olan 1Broker’ı dava ediyor. Bu kapsamda FBI, 1Broker’ı kapattı!

FBI, 1Broker’ı SEC soruşturması nedeniyle kapattı

SEC tarafından yapılan basın açıklamasında 1Broker olarak da bilinen 1pool Ltd.’ye ve ayrıca CEO’su Patrick Brunnar’a ABD ve uluslararası yatırımcılara uygun “takdire bağlı yatırım eşikleri”ni takip etmeksizin menkul kıymete dayalı swap’lar satmasıyla ilgili suçlamada bulunduğunu duyurdu. Özellikle, iddialara göre yatırımcılar bu swap’ları yalnızca Bitcoin ile satın alabilirler.

SEC ayrıca, 1Broker’ın bir “güvenlik tabanlı swap satıcısı”nı kaydetmediğini ve “kayıtlı ulusal borsa üzerindeki güvenlik tabanlı swaplarını gerçekleştiremediğini” iddia ediyor. SEC’in Fort Worth bölge sorumlusu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

SEC, ABD yatırımcılarını işlemlerde kullanılan para cinsinden bağımsız olarak çeşitli platformlarda korur. ABD’li yatırımcılara hizmet veren uluslararası şirketler, kripto para kullanarak federal menkul kıymet yasalarını çiğneyemez.

FBI, 1broker.com alan adını ele geçirdiğini açıkladı

Regülatör, Brunner ve 1pool’a karşı daimi bir ihtiyati tedbir düşünüyor. Ayrıca CFTC, kara para aklama ve denetleme özelliklerini uygulamada başarısızlıkla federal yasaları ihlal ettiği için 1Broker aleyhine dava açtı.

Daha sonra FBI, şirketin “kara para aklama ve elektronik sahtekarlık yasalarını ihlal ettiği” iddiasıyla 1broker.com alan adını ele geçirdiğini açıkladı. Ayrıca FBI, kayıt dışı bir komisyoncu/satıcının temsilcisi olarak faaliyet gösterme ve kayıt dışı bir vadeli işlem komisyonu tüccarı olarak faaliyet göstermekte olduğunu da ekliyor. 1Broker, konuya yönelik bir açıklama yapmadı.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin