Fatih Özer’in iadesiyle ilgili yeni detaylar: Dış basın olayı nasıl gördü?

Fatih Özer’in iadesiyle ilgili yeni detaylar: Dış basın olayı nasıl gördü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Türkiye’de yer alan bir kripto para borsasının yaptığı dolandırıcılık ile ilgili süreç ortalama 1 sene devam ediyordu. Şirketin başında bulunan isim ise yaşanılan olaylardan sonra yurtdışına kaçmıştı. Türk yetkilileri ise sürekli takip olduğu Fatih Özer’in izine Arnavutluk’ta rastlamıştı.

Thodex kurucusu Arnavutluk’ta olduğu tespit edilmesiyle yetkililerle irtibata geçen Türk diplomatlar iade talebinde bulunmuştu. Artık bu iade talebi yerini buldu. Geçtiğimiz günlerde bununla ilgili haberimizi paylaşmıştık. Şimdi Fatih Özer ile ilgili haber dış basına da yansıdı.

Arnavutluk’ta bir mahkeme, kripto para borsası Thodex’in kaçak kurucusunun dolandırıcılık ve diğer suçlardan arandığı Türkiye’ye iade edilmesine karar verdi. Fatih Özer, geçen yıl kripto para ticareti platformunun çökmesi nedeniyle ortadan kaybolmasının ardından bu yaz Arnavutluk’ta tutuklanmıştı.

Arnavut yargısı, Fatih Özer’i Türkiye’ye teslim etmeye hazırlanıyor

Arnavutluk’un Elbasan kentindeki bir mahkeme, artık feshedilmiş Türk kripto borsası Thodex’in kurucusu olan Fatih Özer hakkında kararını verdi. Mahkeme kurucu ve genel müdürü için Türkiye’ye iade talebine karşılık verdi. 27 yaşındaki Faruk Fatih Özer, ağustos ayı sonunda Balkan ülkesinde gözaltına alınmıştı.

Karar, son üç ay boyunca gerçekleşen bir dizi mahkeme duruşmasını takip ediyor. Yargıç Elis Dine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karara 15 gün içinde Durres Temyiz Mahkemesi’nde itiraz edilebileceğine dikkat çekti.

Özer, ülkedeki kripto patlaması sırasında 400.000 kullanıcının ilgisini çeken Thodex’in 2021 baharında aniden çevrimdışı olmasının ardından Türkiye’den kaçtı. Fatih Özer, 2 milyar dolar para değeriyle yurtdışına kaçmıştı. 

Thodex davasıyla ilgili olarak Türkiye’de 60’tan fazla kişi gözaltına alındı. Türkiye’de yer alan savcılar, 350 milyon lirayı (mevcut oranlarla 19 milyon dolara yakın) aşan kayıpla sonuçlanan dolandırıcılık ve kara para aklama şüphesiyle borsanın kurucuları ve yöneticileri hakkında binlerce yıl hapis cezası istemişti.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin