FATF, eşler arası kripto para işlemlerine yönelik denetimlerini sıkılaştırıyor
FATF, eşler arası kripto para işlemlerine yönelik denetimlerini sıkılaştırıyor

FATF, eşler arası kripto para işlemlerine yönelik denetimlerini sıkılaştırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kara para aklamayla mücadele eden G7’nin kurduğu hükümetler arası organizasyon Financial Action Task Force (FATF), eşler arası (P2P) kripto para borsası operatörlerine bir grup uyarı gönderdi. Kuruluşun P2P işlemlerine yakından baktığı ifade ediliyor.

Eşler arası kripto para borsaları düzenleyici radarı altında

Bugüne kadar P2P borsaları, traderların ve satıcıların geleneksel bir borsada işlem yapmak yerine doğrudan alıcılarla işlem yapmalarına izin vermeleri nedeniyle birçok yargı alanında büyük ölçüde düzenleme radarı altında kaldı.

Ancak FATF, halihazırda yeni düzenlemelerle tüm bunların değiştirilebileceğini ima etti.

Kripto endüstrisi kuruluşlarının ve küresel düzenleyicilerin bir toplantısı olan V20 Zirvesinde konuşan Ulusal Güvenlik, Tehditler ve Eğilimler Direktörü, ABD Hazine Bakanlığı Terörle Mücadele Mali ve Mali Suçlar Ofisi ve Başkan Yardımcısı Sandra Garcia, FATF’nin Sanal Varlık İletişim Grubu için “P2P’ye özgü yasal gerekliliklerin gelecek yıl ortaya çıkarabileceklerini” söyledi.

FATF, 2019 kılavuzunun yayımlamasının ardından Haziran 2021’de 12 aylık bir ilerleme incelemesi ve güncellenmiş kılavuz yayımlayacak.

FATF, veri toplamanın ilk aşamalarında

Garcia, FATF’nin P2P platformlarında “veri toplamanın hâlâ erken aşamalarında” olduğunu eklese de, “işlemlerin bir VASP içerdiği ve içermediği konusunda netlik sağlamaya çalışacaklarını belirtti. Garcia, FATF’nin “barındırılmamış cüzdanlardan” yararlanan P2P operatörlerine “özellikle” bakmaya istekli olduğunu sözlerine ekledi.

Ve herhangi bir P2P platformu operatörünün adını vermemiş olmasına rağmen, “bazı şirketlerin yalnızca FATF havalelerinin dışında çalıştıklarını iddia ettiklerini” ve bu nedenle kara para aklama ile mücadele kurallarına uymalarına gerek olmadığını belirtti.

Sanal Varlık Temas Grubu Eş Başkanı, FATF’nin bunu yaptığı iddia edilen firmaları inceleyeceğini ve P2P operatörlerinin düzenleyici ağdan kaçmamasını sağlamak için yönergeleri değiştirebileceklerini öne sürdü.

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. 16 November 2020, 18:25

    Daha önceki gelen bir çok analistin yaptığı yorumlarda btc nin 2017 yılındaki gibi bir düzeltmeye gireceğini %30 bir düzeltme göreceğini yorumluyorlardı bu düzeltmeninde yaklaşık 14 hafta süreceğini söyleyen analistde vardı.

    BTC yukarı doğru çıkmaya devam ediyor…

    BTC ABD tarafından yasaklanırmı..

    Volatilitesi çok yüksek…

    Boğalar ayıları yener…(BTC)

    BTC altcoinlere nefes aldırmıyor…

    Parası ve zamanı çok olan insanlar ancak BTC yi takip edebilir ve alabilir…

    BTC fiyatı çok yüksek olmasından dolayı her kesime hitap etmiyor buda yaygınlaşmasını engelliyor…

    Bütün ülkeler digital para çıkarmalı..
    Para Elden ele dolaşmamalı…

    Digitalleşme her kesime hitap etmeli…

    ABD dolardan daha değerli bir para birimini sindiremez..

    DÜNYA DÖNÜYOR
    HAYAT DEVAM EDİYOR

    BTC ALTIN EURO DOLAR BORSA
    HEPSİ BİR ARAÇ…

    EN ÖNEMLİSİ..MUTLULUK ve PAYLAŞMAK

    SEE YOU

    Reply
Bizi Takip Edin