Fan tokenları'nın (Taraftar tokenları) piyasa değeri arttı.

Fan tokenlarının piyasa değeri %60 arttı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fan tokenları yükseliyor. Bitcoin, piyasayı düşüş yönünde yönlendirmeye devam ettiğinden, kripto piyasası son birkaç haftadır bocalıyor. Varlıkların çoğu zarar görse de, token sahipleri hala kârda. Bunun nedeni, tokenların düşüş eğiliminden önceki son birkaç ayda büyük kârlar elde etmek için büyük bir artış görmüş olması. Bunlardan biri fan tokenlarıdır. Ekosistemdeki Fan tokenlarının piyasa değeri geçen hazirandan bu yana 150 milyon doların üzerine çıktı.

CITY ve PSG Fan tokenları yükselişe öncülük ediyor

Fan tokenları için bir analiz web sitesi olan FanMarketCap’ten toplanan son verilere göre, taraftar tokenlarının tahmini kümülatif piyasa değeri yaklaşık 417 milyon dolar. Bu rakam, tokenların Haziran ayında övündüğü önceki 260 milyon dolardan %60’lık büyük bir artış olduğunu gösteriyor. Taraftar jetonu ayrıca, 270 milyon dolar olarak sabitlenmiş olan piyasa değerinde bir artışa tanık oldu.

Ekosistemde başı çeken tokenlara geniş bir bakış açısıyla bakıldığında, Manchester City ve Paris Saint Germain tokenları lider iki tokendır. Bu tokenlar Chillz ağı üzerine inşa edildi ve pazarın önde gelen üreticisi Socios tarafından yayınlandı. Piyasa değeri konusunda liderliği 49 milyon dolar ile PSG tokenı alırken, CITY tokenı 38 milyon dolar ile ikinci sırada yer alıyor.

Socios CEO’su beş yıl içinde pazarda bir artış öngörüyor

Binance ayrıca, kripto borsasının tokenını Ekim ayı civarında piyasaya sürmesiyle, ‘fan token’ sahnesinde önemli bir oyuncu. LAZIO tokeni, piyasa değeri yaklaşık 51 milyon dolar olan bir başka token. Satışlarla ilgili yakın tarihli bir özete göre, Socios platformunun CEO’su Alexandre Dreyfus, kısa süre önce, başlangıcından bu yana tüm tokenlerde yaklaşık 250 milyon dolarlık satış kaydettiklerini belirtti.

Piyasa incelemesinde Dreyfus, piyasanın yaklaşık beş yıl içinde 10 milyar dolara ulaştığını öngördü. Taraftar tokenlarını tutmak, sahiplerine şirket genelinde çeşitli çıkarlar ve avantajlar sağlar. Futbol kulüpleri açısından üyeler, diğer üyeler arasında daha üst sıralarda yer almakta ve kulüpteki bazı kararlarda söz sahibi olmaktadır.

Dreyfus, yaptığı açıklamada dijital varlıklar ile taraftar tokenları arasındaki farklardan bahsetti. Taraftar tokenları sahiplerinin bunları satamayacağını veya değiştiremeyeceğini, ancak dijital varlık sahiplerinin bunu yapabileceğini belirtti. CEO ayrıca CoinMarketCap ve CoinGecko gibi kripto para toplayıcı web sitelerinin birkaç ay içinde sosyal ve hayran tokeninin yanlış fiyatını yansıttığını söyledi. Tipik bir örnek, 10 dolara giden ancak her iki platformda 2 dolar olarak listelenen Manchester City tokenı. Galatasaray’ın da kendi fan tokenı olduğunu hatırlatalım.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin