Bitmiyor… Facebook'un kripto projesi için bir engel daha
Bitmiyor… Facebook'un kripto projesi için bir engel daha

Bitmiyor… Facebook’un kripto projesi için bir engel daha

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook, geçen hafta Libra kripto para projesini yeniden adlandırdıktan sonra şimdi de telif hakkı ihlali sorunuyla karşı karşıya.

Libra, daha önce Libra Topluluğu olarak bilinen ismi, Diem olarak değiştirildi. Bununla birlikte, Diem adlı bir Londra Fintech şirketi, adını kopyaladığı için kuruluşu, Facebook’a karşı yasal bir süreç başlatmakla tehdit ediyor.

Bir finans uygulaması olan Diem‘in kurucusu ve CEO’su Geri Cupi, Libra Topluluğu’nun adını Diem olarak değiştirdikten sonra yaşadığı şoku dile getirdi. Girişiminin küçük olmasına rağmen, müşterilerin “Libra’nın eylemlerinden kaynaklanan kafa karışıklığının büyümelerini önemli ölçüde etkileyeceğinden” endişe duyduğunu belirtti.

Diem’in sponsorlarından biri olan ve etkili bir teknoloji yatırımcısı olan Chris Aldesbach, girişimin yasal işlem yapıp yapmama konusunda yoğun bir tartışma içinde olduğunu da açıkladı.

Aldesbach, şirketin adını korumak için hukuki tavsiye alacaklarını da sözlerine ekledi. Facebook’un şüphesiz başka bir Diem’in farkında olduğunu ancak etkisini kullanmak ve onları alt etmek isteyebileceğini belirtti.

1 Aralık’ta, Libra, yeni adı Diem’i Ocak 2021’de yapılacak lansmana hazırlık olarak duyurmuştu. Bu, projeyi ve birliği yoğun düzenleyici baskıdan uzaklaştırmak için yeni yönetim personelinin atanmasıyla birlikte geldi. Ancak, yeniden adlandırma, projenin ilerlemesini durdurabilecek başka bir hata gibi görünüyor.

Diem, sanal bir pazar yeri ve dijital rehinci olarak hizmet veren, Londra merkezli bir finansal teknoloji inovasyon uygulamasıdır. Ekim ayındaki lansmanından bu yana, Diem milyonlarca kullanıcısı ve 500.000’e yakın medya takipçisi ile övünüyor.

Platform, kullanıcıların mallarını ve eşyalarını anında satmalarına olanak tanır. Uygulama, kullanıcıların “Bank of Things” olarak bilinen bir DIEM banka kartına ve hesabına erişmesini sağlar.

Libra projesi, başlangıcından bu yana önemli ve yoğun engellerle karşı karşıya. Şu anda İsviçreli düzenleyicilerden onay bekleyen proje, yasal kovuşturmanın nihayet geçmesi halinde başka bir engelle karşılaşabilir.

Bu, Facebook’un kripto projesine karşı açılan ilk dava değil. Yeniden adlandırılmadan önce, Libra Derneği bir Fintech şirketinin logosunu kopyaladıktan sonra ticari marka ihlali nedeniyle yasal işlemlerle karşı karşıya kaldı. Ayrıca Calibra, ismini Novi olarak değiştirdiği için de dava edildi.

Ne yapsa sorunlarla karşılaşılan eski adı Libra olan projenin Ocak 2021’de hayata geçip geçmeyeceği artık gerçek bir merak konusu.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin