Bitcoin
Facebook verileri, kitlesel Bitcoin kabulü için önemli bulgular ortaya koydu

Facebook verileri, kitlesel Bitcoin kabulü için önemli bulgular ortaya koydu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ile ilgilenen kişiler, dünya nüfusunun yüzde 1’inden daha azını temsil ediyor ve Facebook Audience Insights’dan gelen verilere göre, bu grubun çoğunluğu büyük olasılıkla 34 yaşın altındaki üniversite mezunu erkeklerden oluşuyor.

Sadece 20-25 milyon Facebook’un yaklaşık 2,5 milyar kullanıcısı, küresel nüfusun yaklaşık yüzde 0,3’ü “Bitcoin” ile ilgileniyor. Bu rakamın, internete erişmesine rağmen Facebook hesaplarının bulunmadığı halde, dünyanın yüzde birinden fazlasının BTC’ye küresel olarak ilgi duyduğunu belirleme ihtimalinin muhtemel olmadığı dünyanın kalan üyelerini temsil ettiği varsayılıyor.

Genç nüfus Bitcoin’e daha meraklı

Özellikle genç nüfus, Bitcoin’le kadınlardan çok daha fazla ilgileniyor gibi görünüyor ve grubun yüzde 76’sını oluşturuyor. Aşağıda görülebileceği gibi, kadın ve erkek BTC meraklılarının büyük olasılıkla 25 ila 34 yaşları arasında olması muhtemelken 55 yaşın üzerinde olması muhtemel değil.

Şaşırtıcı bir şekilde, Bitcoin’e (BTC) ilgi duyan kişilerin bekâr olma ihtimalinin yüzde 23, kişisel raporlanan verilere göre nüfusun geri kalanının yüzde 36’sı yüksek lisans derecesine sahip olma olasılığı daha yüksek. Yüzde 71’i bir lisans derecesine sahip olduğu iddia ediliyor, bu da onları küresel ortalamanınkinden yüzde 6 daha eğitimli yapıyor.

Bilgi teknolojisi (BT), hesaplama, matematik ve teknik hizmetler alanında çalışan bireyler, pazar kapitalizasyonu ile işletme ve finans alanında çalışanlardan daha fazla ilgili gözüküyor.

Bitcoin ‘de hangi ülkeler öne çıkıyor?

Nijeryalı Facebook kullanıcılarının, Bitcoin ile ilgilenmeleri en muhtemel olanlar. Nijerya’nın kripto para biriminde en çok istekli olduğuna dair daha fazla kanıt ile desteklemekte.  Zira Afrika ülkesi yıllardır “Bitcoin” için en çok Google aramaları için rekorunu elinde tutuyor. Nijerya, düşük maliyetli havale yöntemi olarak BTC’yi tercih etmekten dolayı görünüşte, nüfus büyüklüğü ve kişi başına GSYH’ye göre hacim bakımından dünyanın en sıcak Bitcoin pazarlarından biri.

Moğolistan, Bitcoin’deki en etkili ikinci ülke olarak dikkat çekiyor.  Son yıllarda uzak ülke bir madencilik merkezi olarak ilgi çekmeye başladı. Tercih sebebi, düşük elektrik maliyeti ve soğuk iklimi olması. Ve yeni gelişen Bitcoin endüstrisinin yerel halk üzerinde yayılan bir etkisi olduğu görülüyor.

Dünyanın en fazla Bitcoin’e dayalı ekonomisi olan LocalBitcoins hacimlerine dayalı ülke ise Venezuela. Venezuelalıların BTC’ye ilgi gösterme olasılıkları yüzde 200 daha fazla.

Facebook Audience Insights’ın analizi, özellikle kendi kendini onaylayan verilerin doğruluğu konusunda sınırlamalara sahip ve yine de bulgular küresel Bitcoin topluluğunun büyüklüğünün önemsiz olduğunu ve çok spesifik bir demografik-genç, teknik olarak erkekler eğilimiyle sınırlı olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, BTC’nin ödeme yöntemi, değer deposu ve kurumsal varlık sınıfı olarak benimsenmesi, ilginin kesinlikle daha dengeli ve istikrarlı bir şekilde görünmesini sağlayacaktır.

cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin