Meta kripto reklam yasağını gevşetiyor

Facebook (Meta), kripto reklam yasağını gevşetiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Eskiden Facebook olarak bilinen Meta, kripto reklam yasağını gevşeterek şirketlerin platformunda kripto reklamları yayınlamasını kolaylaştırdı. Şirket, “Bunu yapıyoruz çünkü kripto para birimi ortamı son yıllarda olgunlaşmaya ve istikrar kazanmaya devam etti ve sektörleri için daha net kurallar belirleyen daha fazla hükümet düzenlemesi gördü” dedi.

Meta’nın Kripto Para Birimi Reklamcılığı İçin Yeni Kuralları

Eskiden Facebook olarak bilinen Meta, Çarşamba günü kripto para reklamcılığı için yeni kurallar açıkladı.

Şirket, platformunda reklam vermek için “uygunluğu onaylamak için çeşitli sinyaller kullanmak” yerine, kabul ettiği düzenleyici lisans sayısını üçten 27’ye çıkardı. Artık işletmelerin Facebook’ta reklam vermeye uygun olmaları için 27 lisanstan yalnızca birine sahip olmaları gerekiyor.

Meta, “Platformumuzda kripto para birimiyle ilgili reklam yayınlamayı kolaylaştırıyoruz” diyerek şunları ekledi:

“Bunu yapıyoruz çünkü kripto para birimi ortamı son yıllarda olgunlaşmaya ve istikrar kazanmaya devam etti ve sektörleri için daha net kurallar belirleyen daha fazla hükümet düzenlemesi gördü.”

27 lisans, ABD, Avustralya, Avusturya, Kanada, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hong Kong, Endonezya, Japonya, Lüksemburg, Malezya, Hollanda, Norveç, Filipinler, Singapur, Güney Kore, İsveç, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri ve Birleşik Krallık’taki düzenleyiciler tarafından verilenleri içeriyor.

Bazı yargı bölgelerinde, birden fazla lisans türü kabul edilmektedir. Örneğin, ABD’de işletmelerin yalnızca bir para hizmeti işletmesi olarak Mali Suçları Uygulama Ağı’na (FinCEN) kayıtlı olmaları veya New York Mali Hizmetler Departmanı tarafından verilen bir Bitlisans almış olmaları gerekir.

Meta kripto reklam yasağını gevşetiyor

Değişikliğin önceden onaylanmış reklamverenleri etkilemediğine dikkat çeken sosyal medya devi, şunları detaylandırdı:

“Bu değişiklik, politikamızı daha adil ve şeffaf hale getirmeye yardımcı olacak ve küçük işletmeler de dahil olmak üzere daha fazla sayıda reklamverenin araçlarımızı kullanmasına ve işlerini büyütmesine olanak tanıyacaktır.”

Meta’nın kripto başı David Marcus istifa edeceğini açıklamıştı

Reklam değişikliği duyurusu, Meta’nın yöneticisi David Marcus’un yıl sonunda istifa edeceğini ve şirketten ayrılacağını söylemesinden bir gün sonra geldi. Marcus, bir kripto cüzdanı ve daha önce Libra olan dijital para birimi de dahil olmak üzere Facebook’un kripto çabalarına öncülük ediyordu.

Meta, kripto platformları, yazılım uygulamaları ve takas, ticaret, borç verme ve ödünç alma için önceden yazılı izin alınması gerektiğini açıkladı. Buna “Kripto para birimi tokenlarını satın almalarına, satmalarına, takas etmelerine veya stake etmelerine izin veren kripto para cüzdanları” ve “Kripto para madenciliği için donanım ve yazılım” da dahildir.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin