Facebook, Blockchain ekibi kuruyor.
Facebook, Blockchain ekibi kuruyor.

Facebook, Blockchain ekibi kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sosyal medya devi Facebook, Blockchain ile ilgili bir ekip kuruyor. Ekibin Blockchain araştırmaları yapacağı ve bu teknolojiyi keşfetmeye adanmış bir vizyon çerçevesinde faaliyet göstereceği belirtiliyor.

Girişimin başında yer alacak isim hayli tanıdık. Messenger uygulaması için şirketin başkan yardımcılığı görevini üstlenen David Marcus, Blockchain ekibinin liderliğini üstlenecek.

David Marcus önceki yıllarda PayPal’ın başında bulunuyordu.

“Yeni bir meydan okumanın zamanı gelmişti.”

Facebook sayfası üzerinden dün bir bir duyuru yapan Marcus, şu sözleri kullandı:

Messenger’ın yükselişiyle geçen dört yılın ardından, yeni bir meydan okumanın zamanı olduğuna karar verdim. En baştan başlayarak Facebook’ta Blockchain teknolojisinin en iyi şekilde nasıl kullanılacağını keşfetmek için küçük bir grup kuruyorum.

Facebook, Blockchain ekibine az sayıda kişi dahil edecek

Recode’dan alınan bir raporda, ekibin bir düzineden daha az üyeden oluşacağı belirtiliyor. Üyelerin ayrıca Facebook’un Instagram birimindeki mühendislik ve ürün bölümünden kişilerden oluşacağı söyleniyor.

Bu aşamada yeni ekip tarafından gerçekleştirilecek tam çalışmalar tüm detaylarıyla bilinmiyor. Lakin haberler sosyal medya devi tarafından kayda değer bir harekete işaret ediyor.

Sosyal medya devi, ICO reklamlarını yasaklasa da Blockchain fikrine açık

Bu gelişme, geçen sene kripto para borsası Coinbase yönetim kuruluna da katılan eski PayPal başkanı tarafından yapılan bir açıklamayı takip ediyor. Facebook Messenger’ın, Blockchain topluluğunun tüm sorunları düzeltebilmesi için kripto para ödemelerini kucaklama fikrine açık olduğu biliniyor.

Facebook, Blockchain atağıyla aslında kripto paraların altında yatan teknolojiye kapalı olmadığını bir anlamda göstermiş oldu. Sosyal medya şirketi daha önce, kullanıcıların dolandırıcı ICO’lara maruz kaldığına dair kaygılarını dile getirerek ICO reklamlarını yasaklamıştı.

ccn

Facebook skandalında Blockchain kullanılsaydı ne olurdu?

Facebook, Bitcoin ve ICO reklamlarını yasakladı

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, kripto para birimleri üzerinde çalışmaya başlayacak

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin