Facebook, Bitcoin ile ilgili paylaşımları yine sansürlemeye başladı
Facebook, Bitcoin ile ilgili paylaşımları yine sansürlemeye başladı

Facebook, Bitcoin ile ilgili paylaşımları yine sansürlemeye başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook, Bitcoin hashtag’i ile yapılan paylaşımları tekrar sansürlemeye başladı. Açıklamasında Bitcoin hashtag’ini içeren videolar, fotoğraflar ve hatta mesajların daha geniş bir kitleye ulaşması engelleniyor.

Facebook, Bitcoin hashtag’i ile yapılan paylaşımları kısıtlıyor

Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar, Bitcoin hashtag’ini her kullandıklarında, sosyal medya devinin “bu tür yayınların geçici olarak gizlendiğini” açıklayan bir uyarı verdiğini fark ettiler. Bunun Facebook topluluğunu güvende tutmak için yapıldığı düşünülüyor.

Bununla birlikte diğer kripto varlıkları, uyuşturucular ve silahlarla ilgili hashtag’ler hiçbir şekilde sansürle karşılaşmıyor. Facebook, Bitcoin’e karşı pek de dostane olmayan bir duruşa sahip olmasıyla tanınıyor.

Sosyal medya sitesinin kullanıcıları, BTC’de karşılaşılan sansürü kınamak için Twitter’da eleştirel paylaşımlarda bulunuyor. Twitter ve sahibi Jack Dorsey, uzun süredir popüler kripto varlığına karşı olumlu bir tutum sergiliyor.

Square tüm BTC’lerin yüzde 1’ine sahip

Jack, kripto para biriminin geleceğin finansında oynayacağı önemli rol hakkında da pek çok açıklama gerçekleştirdi. Dorsey’nin şirketlerinden biri olan Square şu anda toplam BTC’lerin %1’ine sahip.

Facebook, 2018’de kripto para birimleri ve ICO’lar ile ilgili politikasını değiştirme niyetini açıklamıştı. Şirket bir blog yazısı aracılığıyla, Bitcoin gibi kripto varlıklarının kullanıcılarının çıkarlarına zararlı olduğunu bulduğunu duyurmuştu. Ve bu nedenle, kripto para birimlerini ve beğenileri tanıtan blog gönderileri yasaklanmıştı.

Facebook daha önce de sansürlemişti

Ancak bu hamle Facebook’ta muazzam bir tepkiye yol açtı ve bu da kararlarından dönmelerine sebep oldu. Sonrasında Facebook da kendi kripto para birimi projesi olan Libra üzerinde çalıştığını duyurdu.

Şu anda sosyal medya devi, Bitcoin içeren hashtag’leri sansürlüyor. Facebook, BTC ile ilgili hashtag’leri neden sansürlemeyi seçtiğine dair henüz bir açıklama yapmadı.

Bu arada yaklaşan ABD seçimlerinin Bitcoin üzerindeki olası etkilerini merak ediyorsanız buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin