ABD'li bir kadın, kripto para ile IŞİD'e destek sağladığı iddiasıyla suçlanıyor
ABD'li bir kadın, kripto para ile IŞİD'e destek sağladığı iddiasıyla suçlanıyorsaldırıları finanse etmiyor

Europol çalışmasına göre kripto paralar terörist saldırıları finanse etmiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Siber suçla ilgili önemli bir çalışma, AB’nin Kanun Yürütme İşbirliği Ajansı tarafından yakın zamanda tamamlandı. Europol çalışmasına göre kriptoların terörist saldırılara fon sağlamak için herhangi bir şekilde kullanıldığına dair kesin kanıt yok.

İnternet Organize Suç Değerlendirmesi (IOCTA) AB vatandaşlarına ve altyapısına yönelik çeşitli riskleri, internet faaliyetleri ile araştıran ve değerlendiren büyük bir Europol girişiminin en son üyesidir. Bunlar arasında, çocuk pornografisi, terörist yetiştirme ve finansmanın yanı sıra korsanlık ve siber suçlar da bulunuyor.

Europol raporu: “Avrupa’da gerçekleşen saldırıların hiçbirinde kripto para kullanılmadı.”

Terörle ilgili görüş belirten rapor, “kripto paralar terörist gruplar için bir fon kaynağını temsil ediyor ve düzenli bankacılık incelemesinden kaçınırken sınır ötesi fonları taşımalarına izin veriyor” ifadesini kullandı. İşid’in kripto paranın faydalarını 2014 kadar erken tanımadığını ve 2017’de kripto para yatırımları yapmaya yönelik çabaları hızlandırdığını iddia ediyor. Bitcoin, Zcash’ın yanı sıra kullanılan ana kripto paraydı.

Bu gelişmeler ve IS’nin kriptolara özgü anonimlik potansiyeli kullanıldığında görünürdeki karmaşıklığına rağmen, fonların çoğu yalnızca grubun çevrimiçi altyapısını korumak için kullanıldı.

Raporda, “açık bir potansiyele rağmen, Avrupa toprağında gerçekleştirilen saldırıların hiçbirinin kripto paralarla finanse edilmediği görülüyor. Bunların terörist gruplar tarafından kullanılması, yalnızca düşük seviyeli işlemlere dahil edildi. Ana fonları hala konvansiyonel kaynaklardan (bankacılık ve para havale hizmetleri) kullanılıyor.

chepicap

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin