featured

Ethereum’un ölçeklenebilirlik sorunları: 50.000 TPS bariyerini kırmanın çözümü nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ICO’ların ETH tokenleri hazinesini satma gerginliği arttıkça, Ethereum 250 doların üstünde bir fiyat bulmaya çalışıyor. Birçoğu ürünlerini finanse etmek için bunu yaparken Ethereum ağının kendisinin de ölçeklenebilirlik sorunları olduğu bilinen bir gerçek.

Ethereum’un ölçeklenebilirlik sorunları için çözüm Sharding mi?

Ağın ölçeklendirilmesi için, Sharding ve Plasma gelişimi gibi çeşitli özellikleri içeren birkaç çözüm önerildi. Bu, akıllara şu soruyur getiriyor: Ethereum ağının ölçeklenmesini ne sağlayacak? Önerilen çözümler arasında birincil olanı Sharding. Sharding, verileri farklı sunucularda depolanabilecek parçalara ayıran geleneksel veritabanlarından türetilen bir kavram.

Ethereum Blockchain’ine uygulanan bu çözüm, ağın “tam node’ler” olmasını sağlayan tüm node’leri gerektirmeyecek şekilde ölçeklenebilirliği büyük ölçüde artıracak. İşlem ve Blockchain geçmişinin node’ler arasında depolanması gerektiğinden, bu çözüm güvenceye ihtiyaç duyulmadan güvenliğin korunmasını sağlar.

Ölçeklenebilirlik sorunları için bir çözüm de zincir dışı işlemler

Her node bir alt işlem kümesi içerecek ve alt kümenin parçası olmayan işlemler diğer node’lerden sağlanacak. Bu süreçte gereken güven, Ethereum’un “kriptoekonomik teşvikleri” kullanılarak çözülecek. Ethereum ağı üzerindeki işlemlerin hızını ölçeklendirmek için bir başka yöntem de zincir dışı işlemler.

Güvenilir olmayan zincirleme işlemleri, Vitalik Buterin‘in belirttiği gibi Ethereum ağını merkezi ödeme süreçleri kadar hızlı hale getirebilir. Bununla birlikte, Ethereum ağı sürekli olarak çalıştığı için, bu değişikliklerin sonuçlarını olumsuz sonuçlar olmadan ağda test etmek zor. Aynı zamanda Blockchain ölçeklenebilirliği üzerinde sürekli bir ilerleme kaydedilmekte. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını görmek için olacak.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin