featured

Ethereum’un Hardfork’a Hazırlanıyor. Testler Başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Daha önce güncellemenin Eylül ayında olacağını paylaştığımız haberlerde beklenen an geldi çattı diyebiliriz.




Ethereum’un uzun zamandır beklenen Metropolis güncellemesinin ilk bölümü olan Byzantium, testnet’te resmen başlattı.

Simüle edilmiş sert çatalı, bu sabah ethereum test ortamı olan Ropsten’de test edilmeye başlandı ve bir kaç hafta içinde tüm sorunların giderileceği düşünülen dünyanın en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum’da bekleyiş başladı.

Test periyodu, Byzantium hardfork’unda tanıtılacak dokuz EIP’nin (ethereum iyileştirme protokolleri) bir denemesini içerecektir. Daha hızlı ve daha güvenli bir alt yapıda oluşmasını beklenen Byzantium’da gelişmeleri ilgiyle takip ediyoruz.

Tahmini olarak, testlerin yaklaşık üç hafta sürecek olması, Byzantium çatalının muhtemelen 9 Ekim civarında gerçekleşeceğini gösteriyor. Ancak bu, testlerden gelen sonuçlara bağlı. Her hangi bir sorun çıkmaz ise 9 Ekim büyük gün !

8 Eylül’de Etüminyum çekirdek devinde konuşan Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, test periyodunun yaklaşık üç ila dört hafta sürmesini beklediğini söyledi. Buna karşılık, geliştirici Péter Szilágyi, testlerin daha kısa sürede yapılabileceğini belirtti. Çünkü “işler ters giderse …. yanlış hızlı geçecektir.”

Herşey planladığı gibi giderse, Ethereum geliştiricilerinin kısa bir süre için resmi bir tarih ilan etmesi bekleniyor.

 

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Hardfork başarılı olursa piyasa değerinde ciddi artış olurmu?

    Reply
Bizi Takip Edin