Ethereum için büyük gün 30 Haziran!
Ethereum için büyük gün 30 Haziran!

Ethereum’un Constantinople hard forku için kesin tarih açıklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum (ETH) çekirdek geliştiricileri, 7 Kasım’da düzenlenen geliştiriciler toplantısında uzun zamandır beklenen Ethereum’un Constantinople hard forku için 7.080.000 numaralı blokta güncellemeyi başlatmayı kabul ettiler.

Ethereum’un Constantinople hard forku, ETH ağına neler getirecek?

Yeni karar, Ekim ayında Ropsten TestNet’teki güncelleme denemesi sırasında meydana gelen ‘konsensüs sorunu’ sebebiyle Constantinople hard forkunun 2019 yılının Ocak ayına erteleme kararını izliyor. ETH şu anki blok bulma süresi olan 14,3 ve kalan 234.431 blok göz önüne alındığında Constantinople güncellemesinin 38 gün içinde veya 14 Ocak 2019’da aktif olması muhtemel.

Yaklaşan Constantinople forku, proof-of-work’ten daha fazla enerji sağlayacak proof-of-stake konsensüs algoritmasına geçişi yumuşatmak için beş ayrı Ethereum Improvement Proposals (Ethereum İyileştirme Önerisi (EIP)) kapsıyor. Etkinleştirildikten sonra, güncellemenin Ethereum Blockchain’ini temelde değiştirmesi bekleniyor ve senkronize node’ler tüm sisteme güncellenir.

Ethereum, akıllı sözleşmeleri bulunan bir Blockchain platformu

Ethereum, akıllı sözleşmeleri bulunan ve Ether adında bir kripto parayı içeren açık kaynaklı bir Blockchain platformu. 30 Temmuz 2015’te piyasaya sürülen Ethereum, CoinMarketCap’in verilerine göre 9,3 milyar dolarlık piyasa değeri ile bugün piyasadaki üçüncü büyük kripto para ve yazım sırasında 90 dolardan işlem görüyor. Geçtiğimiz günlerde İsviçre’nin en eski yükseköğrenim kurumu Basel Üniversitesi, Ethereum‘un kurucu ortağı Vitalik Buterin‘e fahri doktora unvanı verdi.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin