2021 yılı Ethereum için ayna etkisi oluşturabilecek mi?
2021 yılı Ethereum için ayna etkisi oluşturabilecek mi?

Ethereum’un 2021’de Bitcoin fiyatından daha hızlı yükselmesinin 3 nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum’un ivmesi güçlenirken son birkaç hafta içinde Bitcoin’den daha iyi performans gösteriyor.

Ethereum blockchain ağının yerel kripto para birimi olan Ethereum’un (ETH) fiyatı yeni yılın başından beri hızla yükseliyor. Dahası ETH, 1 Ocak’tan bu yana Bitcoin’den (BTC) daha iyi performans gösterdi ve yılbaşından bugüne kadar Bitcoin’in %26 artışına kıyasla yaklaşık olarak %81 arttı.

ETH’nin son birkaç gün içinde BTC’yi geride bırakmasının üç ana nedeni var. Etkenler Ethereum’un hızlanan büyümesi, DeFi ile ilgili gelişen duyarlılık ve BTC’nin nispeten düşük volatilite dönemidir.

Ethereum, DeFi duyarlılığıyla desteklenen hızlı bir büyüme görüyor

Aave ve SushiSwap gibi büyük şirketlerin önderliğinde DeFi tokenları son zamanlarda hızla yükseliyor.

DeFi tokenlarının rallisi, kısmen DeFi piyasasının hızla büyüyen kilitli toplam değeri (TVL) tarafından destekleniyor ve bu durum, DeFi protokollerine dağıtılan sermaye miktarını artırıyor.

24 milyar doların üzerinde, DeFi protokollerinde her zamankinden daha fazla kilitli sermaye var. Kilitli sermaye büyük bir talebi işaret ediyor. Bu gelişme, Ethereum’un momentumu ve dolayısıyla Ether token’ı için çok önemlidir çünkü gittikçe daha fazla uygulama ve token Ethereum’un ağına güveniyor.

Artan kullanıcı sayısı, Ethereum gaz ücretlerindeki muazzam artışla gösteriliyor. DeFi alliance’ın ortaklarından Jacob Franek, yüksek işlem ücretleri ideal olmasa da, bunun olumlu bir faktör olduğunu çünkü kullanıcıların ödeme istekliliğini göstererek gerçek talebe işaret ettiğini söyledi.

Polkadot ve Cosmos gibi diğer birinci katman blok zinciri protokolleri Ethereum’a karşı rekabet etme beklentisiyle büyüyor.

Bununla birlikte, öngörülebilir gelecekte, Ethereum’un ağ etkisi ve DeFi protokollerinin Ethereum üzerindeki birleşik değeri, Ethereum’un DeFi sektöründeki hakimiyetinin kısa vadede sorgulanma olasılığını azaltıyor.

BTC, düşük volatilite ile konsolide oluyor

Geçtiğimiz birkaç gün boyunca, Bitcoin çoğunlukla düşük volatilite ile pek çok altcoinin yetişmesine izin vererek konsolide oluyor. Bu, düşük hacimli ve likiditeye sahip altcoin talebinin artmasına neden oldu.

Ethereum’un fiyatının yükselişi, traderların altcoin sezonu olarak tanımladıkları, özellikle Bitcoin küçük fiyat hareketleri gördüğünde birçok altcoinin art arda toplandığı bir dönemle çakışıyor.

Tarihsel olarak yılın ilk aylarında tanık olunan bu altcoin sezonu, Bitcoin değiştiğinde ve yatırımcılar yüksek riskli oyunlar aradığında ortaya çıkıyor. Altcoinler genellikle daha büyük fiyat hareketleri görürler çünkü düşük likiditeleri onları kısa dönemlerde aşırı volatiliteye karşı savunmasız kılar.

Perakende ve türev traderlar için, altcoin piyasasının yüksek volatilitesi, daha küçük kripto para birimlerini en azından yakın vadede Bitcoin üzerinden ticaret yapmak için daha çekici hale getiriyor.

Bu arada, BTC / USD belirsiz bir pozisyonda kalıyor ve bazı traderlar, Bitcoin’in yüksek seviyelere çıkmak yerine fiyat aralığından düşebileceğini söylüyor. Bu durum gerçekleşirse, altcoinlerin BTC’ye kıyasla daha büyük kayıplar görmesi muhtemeldir.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

office 2013 satın al

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin