featured

Bu teknik göstergedeki artış, Ethereum’un fiyatını yükseltmeye yardımcı olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum, blockchain’indeki kayıtlı adres sayısında önemli bir artış kaydetti. Peki bunun fiyata etkisi ne olacak?

Ocak 2022’de kaydedilen en yüksek sayıdan %11 daha fazla olarak 135,000’den fazla Ethereum adresi kaydedildi.

Ethereum

Bunun sebebi nedir?

Ethereum adres kayıtlarındaki ani artışın doğrudan bir nedeni tespit edilemedi. Ancak, sorumlu olabilecek birkaç olasılık düşünüldü.

Proof-of-Stake (PoS) ağı nedeniyle en büyük akıllı sözleşme olduğu için Ethereum’a çeşitli merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) çekildi.

Ek olarak, Ethereum Virtual Machine (EVM) uyumluluğu göz önünde bulundurularak birkaç blockchain projesi oluşturuldu. EVM uyumluluğu ile diğer zincirler üzerine kurulu dApp’ler, Ethereum ağı ile iletişim kurabilir.

Kullanıcıların bu projelere erişmek ve bunlarla etkileşim kurmak için yeni Ethereum adresleri oluşturma ihtiyacı, bir itici güç olabilir. Ek olarak, Proof-of-Work  (PoW) mekanizmasını kullanması ile güç tüketimi nedeniyle Ethereum’a para koymak isteyen yatırımcılar, ağın PoS’a geçişi ile bunu yapmaya ikna olmuş olabilir.

Ağ büyümesi artıyor ancak TVL düşüyor

Santiment’te Ekim’den önce ağ büyüme metriklerinin incelenmesi, bazı orta dereceli artışlarla birlikte yatay bir eğilim ortaya çıkardı. Büyüme oranı açıkça yükselişteydi ve hızla 208,000 seviyesine ulaştı.

Aktif adres sayısı da yedi günlük bir zaman diliminde 2,5 milyon olarak kaydedildi.

Ek olarak, bu istatistiğin henüz maksimum seviyesinde olmamasına rağmen, bir miktar büyüme gösterdi.

Ayrıca, Messari tarafından sağlanan verilere göre, Ethereum ağının piyasa değeri 161 milyar dolar. Bu onu en büyük akıllı sözleşme platformu haline getirdi. Kilitlenen Toplam Değer (TVL) ise 31 milyar doların üzerinde.

Unutmamak gerekir ki, ağın TVL’si Kasım 2021’de 109,94 dolara ulaştı. Ancak, yazı yazılırken TVL %0,15 oranında bir düşüş yaşadı.

Fiyat nasıl etkilenecek?

Trend çizgilerini kullanarak, günlük zaman dilimindeki fiyat hareketinin yükselmekte olduğu görülebilir. 2,013 dolar ve 1,780 dolar seviyelerinin daha fazla kazanç için güçlü bir direnç olarak hareket edeceği açıktı.

Ayrıca 200 MA ve 50 MA seviyelerinin direnç olarak hareket ettiği görüldü.

Fiyat aralığı kullanılarak yükselen çizginin başlangıcındaki direnç seviyesinden destek seviyesine ETH’nin %48,18 oranında düştüğü tespit edildi.

Ayrıca, fiyat düşmeye devam ederse 1,002 dolar ve 882 dolar civarındaki destek hatlarına ulaşabilir. Bununla birlikte, direnç noktasının kırılması sonucunda da fiyat 2,500 dolara kadar yükselebilir.

Ethereum en büyük akıllı sözleşme ağı olduğu için üzerinde ağ ile uyumlu birçok ek proje de geliştirilecek.

Gelecekte, ETH’nin adres sayısında bir artış görmeye devam etmesi bekleniyor. Ve işlem hacminde de bir zirve görülebilir.

Bunun fiyat hareketi üzerinde olumlu bir etkisi olabilir. Bununla birlikte, yatırımcılar bir sonraki olası kaymaya dikkat etmelidir. Ancak yatırımcıların önümüzdeki birkaç gün içinde ETH’nin hareketlerine göre satın alma fırsatı kovalayabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin