Zincir verileri: Ethereum yatırımcıları uzun vadede ETH’ye güveniyor
Zincir verileri: Ethereum yatırımcıları uzun vadede ETH’ye güveniyor

Ethereum’u 290 dolara yükseltmesi beklenen 2 anahtar faktör

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz üç gün içinde Ethereum, 150 doların altına kısa bir süreliği düştükten sonra güçlü bir geri dönüş yaptı ve 175 doları aştı. Yüzde 15 yükselen ETH için daha da yükseklerin test edilebileceğini gösteren iki önemli faktör söz konusu.

Boğa eğiliminin henüz tamamlanmadığını gösteren temel ve teknik katalizörlerin bir araya geldiğini iddia eden uzmanlar, zorlu makro manzaraya rağmen ETH’ni başka bir boğa döngüsüne girdiğini doğruladı.

Faktör 1: Krize rağmen kurumsal yatırımcılar kripto para endüstrisinde kalıyor

Kripto fon sağlayıcısı Grayscale Investments tarafından bu hafta yayımlanan bir rapor, kripto varlıkları talep etmeye devam eden kurumsal oyuncuların mevcut krizde sektörde kaldığını ortaya koydu.

2020’nin ilk çeyreğinde 503,7 milyon dolarlık fon elde eden firma, sermayesinin çoğunu iki amiral gemisi kripto fonu tarafından tahsis edildiğini açıkladı. Bunların ilki Bitcoin Trust, ikincisi ise Ethereum Trust.

Bu istatistiğin özellikle Ethereum için önemi üzerine yatırımcı Spencer Noon şunları söyledi:

Kurumsal yatırımcılar ETH alıyor. Ethereum Trust ilk çeyrek girişlerinde 110 milyon dolar gördü. Bu bir önceki girişlerinden (95,8 milyon dolar) daha fazla.

Faktör 2: Ethereum grafiğindeki son hareketler 2017 zirvesine benziyor

HornHairs olarak bilinen bir kripto para trader’ı, son fiyat hareketinin ETH’nin 12 saatlik ters grafiğinde 2017 zirvesinden önceki geri çekilmeye benzer noktalar oluşturduğunu belirtti.

HornHairs ters bir grafiğe atıfta bulunurken ETH, 148 dolar desteğinden temiz bir sıçrama yaptı ve bu hamleyle boğa anlatısını kuvvetlendirdi. Daha spesifik olarak, fiyat eylemi açık bir “swing failure pattern” iken, Ethereum kısa bir süre tarihsel likidite bölgesiyle etkileşime girdi. Ancak kısa vadeli fiyat hareketini olumlu yönde etkileyecek kararlı bir zemin oluşturmayı başaramadı.

“Tam geri çekilme” HornHairs’in beklediği gibi gerçekleşirs, kripto para birimi önümüzdeki haftalarda 290 dolara yükselebilir.

Ayrıca Bitcoin için yükseliş sinyalleri veren bazı teknik ve makro nedenler var. Bu da tüm kripto varlık sınıfını yukarı çekmeye yardımcı olabilir.

Tanınan yatırımcı Nunya Bizniz, mart ayındaki çöküş sebebiyle görülen aşırı yüksek hacimlerin, Bitcoin pazarının dipte olabileceğinin potansiyel bir işareti olduğunu ve daha önceki güçlü fiyat artışlarının “fiyattaki dönüm noktaları” ile çakıştığını gözlemledi.

bitcoinist

Bir ekonometri modeli Bitcoin için çılgın sinyaller veriyor! Artış kapıda mı?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin