Ethereum'da yaşanan son artışın nedeni bu gelişmeler mi?
Ethereum'da yaşanan son artışın nedeni bu gelişmeler mi?

Ethereum’da yaşanan son artışın nedeni bu gelişmeler mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum (ETH), şimdi son düşük seviyesinden toparlanmaya başladı. ETH, 3 Ekim’de düştüğü 1.274 dolar seviyesinden toparlanarak 1.381 dolar seviyesine büyük bir fiyat artışı sağladı. Ethereum (ETH), bu gelişme ile Eylül ayı sonlarında kaydettiği yüksek seviyeye geri dönüyor.

Bununla birlikte, altcoin fiyatındaki son artış kriptoya olan ilgi düzeyini etkilemedi. Raporlara göre, yatırımcıların ETH’ye olan ilgi seviyesi büyük ölçüde düştü. Santiment verilerine göre, yatırımcılar tarafından kriptoya olan ilgi seviyesindeki düşüş sürekli fiyat artışına işaret eder.

Benzer şekilde, ETH’ye olan ilgideki artışın potansiyel bir fiyat düşüşünü gösterdiğine de inanıyor. Santiment, alım satım hareketliliği diğer kripto paralarda yoğunlaştığı için ETH fiyatının genellikle geçmişte tanık olduğu direnç seviyesine maruz kalmadan yükseleceğini de sözlerine ekledi.

SEC, Ethereum’un (ETH) geleceğini kendi alanına koymak için hareket ediyor

Bu arada, SEC Başkanı Gary Gensler, Senato Bankacılık Komitesi önüne çıkarken Ethereum’un (ETH) bir menkul kıymet olabileceğini ima etti. Ona göre, ETH de dahil olmak üzere altcoinlerin çoğunluğu menkul kıymetler olarak çalışıyor ve bu nedenle varlıkların ve aracılarının SEC ile kaydedilmesini sağlıyor.

Gensler’in ETH’yi bir menkul kıymet olarak tanıması, 2018 yılındaki SEC Kurumsal Finansman Direktörü William Hinman’ın görüşüyle çelişiyor. Hinman, 2018 yılında hem BTC’yi hem de ETH’yi menkul kıymet olmayan varlık olarak tanımlamıştı. Ancak Gensler, Ethereum’un hisse kanıtına (PoS) geçişinin artık varlığın doğasını değiştirdiğine inanıyor. Gelişmenin tokeni gözetimi altına aldığını savunuyor. Ona göre bunun nedeni, ETH yatırımcılarının kriptoyu stake ederek başkalarının çabalarıyla kâr beklemesi.

SEC, tüm dijital varlıkların ve aracıların kayıtlı olmasını istiyor

Daha önce Gensler, dijital varlıklar ve aracılar üzerinde çok sayıda yaptırım mekanizmasını serbest bırakma sözü verdi. Ardından, alandaki tüm aktörlere ürün ve hizmetlerini derhal ajansa kaydettirmeleri konusunda uyardı. Dahası, aracılara ayrı tüzel kişiliklere ayrılmalarını ve ilgili işlevlerini kaydetmelerini tavsiye etti. Ona göre bu, yatırımcıları korumaya yardımcı oluyor.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin