Ethereum’a yeni bir token geliyor: Wrapped Bitcoin veya WBTC tokeni!
Ethereum’a yeni bir token geliyor: Wrapped Bitcoin veya WBTC tokeni!

İki büyük güç birleşiyor: Ethereum’a yeni bir token geliyor ve tamamen Bitcoin destekli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu Ocak ayında, Ethereum’a yeni bir token geliyor. Blockchain’inde başlatılacak ve en büyük kripto para birimi Bitcoin ile birebir desteklenecek olan yeni bir token çıkarılacak.

Ethereum’a yeni bir token geliyor: Wrapped Bitcoin veya WBTC tokeni!

Girişimin arkasındaki şirketler arsaında merkezsiz kripto para borsası startup’ları Kyber Network ve Republic Protocol ile birlikte kripto para emanet şirketi BitGo bulunuyor.  Dahası, bir dizi Ethereum’a dayalı proje, yayınlandıktan sonra tokenin benimsenmesini destekleyeceğini de bildiriyor.

Bu projeler arasında MakerDAO, Dharma, Airswap, Gnosis, IDEX, Radar Relay, Compound, DDEX, Hydro Protocol, Set Protocol ve Prycto gibi “lansman üyeleri” olarak yer alan merkezi olmayan kripto para birimi borsaları ve finans odaklı Blockchain projeleri yer almakta. Bitcoin’in kullanımını eşler arası ödeme aracı olmanın ötesine taşımayı amaçlayan Wrapped Bitcoin veya kısa ismiyle WBTC tokeni, Ethereum üzerinde çalışan herhangi bir merkezsiz uygulama için Bitcoin kullanımını kolaylaştıracak.

WBTC’nin logosu
WBTC’nin logosu

Benedict Chan: “Wrapped Bitcoin, her iki dünyanın en iyisi.”

BitGo’nun CTO’su Benedict Chan, “Her iki dünyanın en iyisi” dediği WBTC’yi hem Bitcoin’in istikrarı hem de Ethereum’un esnekliğine sahip token olarak nitelendiriyor. BitGo, Ethereum Blockchain’indeki dolaşımdaki tüm basılmış WBTC tokenlerini desteklemek için bir Bitcoin rezervi bulundurma sorumluluğuna sahip.

Ayrıca fiat paralara endeksli olan stablecoin’lerin yerine WBTC tokenlerinde, iki Blockchain’de doğrudan doğrulanabilir tam bir rezerv kanıtı (proof-of-rezerves) yer alacak. Benedict Chan, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bunun en güzel yanı tek yapmamız gereken bir web sayfası oluşturmak ve Bitcoin’lere sahip olan tüm adresleri göstermek… ve aynı zamanda insanlar, Ethereum Blockchain’inde ne kadar çok WBTC’nin var olduğunu kontrol edebilecekler…

 

WBTC gelecek yılın Ocak ayında resmi olarak faaliyete geçecek

Bitcoin emanetçisi BitGo dışında ayrıca WBTC tokenlerini tüm kullanıcılara yaymak ve paraya çevirmekten sorumlu kayıtlı satıcılar da mevcut olacak. Şu anda Kyber Network ve Republic Protocol olarak listelenen satıcılar, atomic swap’lar şeklinde WBTC’nin Bitcoin ve tam tersi için transferlerini tamamlıyor.  Arka plan olarak atomic swap’lar, sözleşmenin sona ermesiyle ilgili olarak bir tarafı riske atmadan, farklı Blockchain platformlarında iki yönlü kripto para birimi işlemlerini kolaylaştırır.

Bu, WBTC’nin Bitcoin (veya başka bir şekilde) için her aktarımında, Chan tarafından vurgulandığı gibi “bire bir destekli ve tamamen doğrulanabilir” kalmasını sağlar. Kyber Network’ün CEO’su Loi Luu, WBTC’nin gelecek yılın Ocak ayında resmi olarak faaliyete geçecek olacağını belirtiyor. BitGo, Kyber Network ve Republic Protocol’ün girişiminin toplum odaklı bir çaba olduğu düşünülüyor..

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin