20 Mayıs Ethereum analizi: ETH için beklenen seviyeler ve teknik göstergeler
20 Mayıs Ethereum analizi: ETH için beklenen seviyeler ve teknik göstergeler

Ethereum yüzde 15 fırladı! Yükseliş sürecek mi? ETH neden arttı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasındaki fiyat hareketlerine genellike Bitcoin öncülük eder. Ancak bugün tüm gözler Ethereum’un üzerinde. Günü 142 dolardan açan Ethereum (ETH), %15 sıçrayarak 165 doları aşmayı başardı. Bu haberin yazıldığı esnada ise kripto paranın fiyatı 163,62 dolar.

Gelinen nokta, ETH’nin mart ayından bu yana işlem gördüğü en yüksek fiyat. 90 dolara dek çöken ETH o güne göre %86 daha değerli.

Türev takipçisi Skew.com’un verilerine göre bu patlayıcı hamle, BitMEX’te 1,6 milyon dolar değerinde short pozisyonu tasfiye etti. Her dakika binlerce dolar daha fazla tasfiye rapor ediliyor.

1,6 milyon dolar kulağa pek büyük gelmese de, borsadaki Ethereum pazarının iyi bir bölümünü temsil ediyor.

ETH, Bitcoin’den çok daha iyi performans gösterdiği için pek çok kişi bu eğilimin arkasında ne olduğunu merak ediyor. Veriler bazı ortak sebeplere işaret ediyor.

Ethereum (ETH) neden yükseldi?

Ethereum’un patlayıcı hareketi bir dizi pazar trendine bağlanabilir:

1- Yatırımcılar ETH’yi longluyor

Skew.com verilerine göre, gün başından beri ABD dolarının Ethereum sözleşmesine açık faizleri şimdi 43 milyon dolardan 67 milyon dolara yükseldi. Bu, yatırımcıların harekete tepki olarak lon pozisyonlar açmaya başladığını ve fiyatı daha da artırdığını gösteriyor.

2- Ethereum Bitcoin’e yetişiyor

12 Mart’taki çöküş sırasında Ethereum, 24 saat içinde 200 dolardan 89 dolara düşerek %50’den fazla değer kaybetmişti. Son ralliyle ETH’nin, 12 Mart’taki çöküşün yaralarını sararak Bitcoin’i yakalaması bekleniyor.

3- Önemli bir teknik analiz faktörü var

Ethereum artan üçgen modelinden koptu. Bu paterni tanımlayan ünlü kripto para analisti Josh Olszewicz, son patlamanın ETH’ye önümüzdeki iki gün içinde görülebilecek 200 dolarlık bir hedef verdiğini açıkladı.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin