featured

Ethereum’un yüzde 9’luk yükselişine rağmen yatırımcılar neden hâlâ kararsız?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – En büyük altcoin olan Ethereum (ETH), ağdaki en son gelişmelerle yatırımcıları ikiye bölmeye devam ediyor. 4 Temmuz kutlamaları kripto piyasasında boğaları tüm hızıyla harekete geçirdi. Piyasa lideri olan Bitcoin (BTC), 20,000 doların üzerine çıkarak kripto endüstrisi için canlandırıcı bir emsal oluşturdu. Peki ETH buradan nereye gidiyor?

Bir sonraki hareket ne olacak?

İkinci çeyreğin korkunç bir şekilde sona ermesine tanık olan Ethereum’a bayram tebrikleri nazik davrandı. Ancak son zincir içi veriler, yatırımcıları bir belirsizliğe sürükleyerek ikiye böldü. Yatırımcıların iyimserliği artarken, ETH borsalarda hâlâ satın alınmak için sırada bekliyor. ETH için yıllık performansa bakıldığında %70 oranında daha düşük bir fiyattan işlem gördüğü söylenebilir.

Bununla birlikte, Ethereum 4 Temmuz’dan bu yana %9,5 oranında değer kazandı. Ağdaki hacimde %83 gibi büyük bir artış yaşanmasının ardından şu anda 1,155 dolar civarında işlem görüyor.

Bir Santiment tweet’ine göre, fiyat hareketi şu anda her iki yöne doğru da gidebilir. Yükselen fiyatlar gözde altcoin’in yaptığı toparlanmaya işaret ederken, döviz girişlerinde artan bir endişe var. Daha yakından incelendiğinde, ETH borsalarda birikmey eğilimin en son görüldüğü zaman bir düşüş döngüsünün ardından yükseliş gelmişti.

Ethereum

Bitfinex’teki vadeli işlem piyasasındaki bir başka güncelleme ise endişe verici bir görünüm sergiledi.  Glassnode tweet’ine göre, Ethereum kalıcı sözleşme hacmi Bitfinex’te bir ayın en düşük seviyesi olan 9,887,684 dolara kadar düştü. Bu sadece bir platform olmasına rağmen, yine de zayıf bir topluluğun işareti olarak kabul edilebilir.

Ayrıca, MVRV oranı son zamanlarda fiyat tersine çevrildiğinde bir artış gördü. Ama %-8.75’te dururken değer kaybetmeye devam ediyor. Burada Ethereum’un büyüme yapabilmesi için hâlâ yeri var.

Merge çalışmaları devam ediyor

Yakın tarihli (Consensus Call) Konsensüs Çağrısı, Ethereum Vakfı ve Merge çalışmalarının nasıl gittiği hakkında en son bilgileri sağladı. Sepolia birleştirme aktivasyonunun toplantıya göre yakında tamamlanması bekleniyor. Özet ayrıca, Ethereum’un Merge çalışmasını test etmek için sekizinci ana ağ gölge çatalına sahip olduğunu iddia etti. Geliştirici Marius Van Der Wijden, Gray Glacier sert çatalının yumuşak geçişini güncelledi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin