Ether fiyat analizi: Yeni ATH 5.000 doları getiriyor mu?
Ether fiyat analizi: Yeni ATH 5.000 doları getiriyor mu?

Ethereum yükselişi hala Bitcoin’e mi bağlı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haftanın başında Bitcoin fiyatı düşerken, Ethereum fiyatının nasıl tepki vereceğini kestirmek zor değildi. Altcoin piyasasının yüksek korelasyon sayesinde genellikle Bitcoin’e bağlı olduğu gerçeği göz önüne alındığında, ETH’nin fiyatı o zamandan beri yüzde 30’a yakın düştü. Bununla birlikte, bir kripto paranın fiyat listelerinde iyi performans göstermesi için, güçlü bir ağın desteklenmesini ve madenci topluluğunun güvenini de gerektirir.

Şu anda ETH için bu iki faktör oldukça ümit verici ve yatırımcıların ETH’nin uzun vadeli beklentilerine güvenmelerini sağlıyor. Şu anda Ethereum madencileri oldukça karlı. Geçen hafta Glassnode’un verileri, Ethereum işlem ücretlerinin toplam blok ödülünün % 50’sinden fazlasını karşılayabildiğini vurguladı. Bu yalnızca iki büyük olayda gerçekleşti, ilki Ağustos ve Ekim 2020 arasındaki “DeFi yazı” ve 2021’in büyük bir kısmı boyunca devam etmesi.

Fiyat son birkaç gün içinde birkaç fiyat düzeltmesine katlanmış olsa da, BitInfoCharts’tan gelen veriler, madenci ücretlerinin son 6 aya kıyasla oldukça yüksek bir pozisyonu korumaya devam ettiğini vurguluyor.

Buna ek olarak, Ethereum ağı, önemli ölçüde yüksek bir hash oranına sahip olmaya devam ediyor. Ortalama günlük hash oranı 416.083.7354 GH/s’de başka bir ATH’ye ulaştı ve güçlü ağ temellerinin Ethereum’u son fiyat düşüşünü göz ardı ederek desteklemeye devam ettiğini gösteriyor.

ETH pazarındaki bu değişiklikler gerçekleştikçe, yeni hodling modelleri de ortaya çıkıyor. Glassnode tarafından sağlanan verilere göre, kripto çıkış hacmi 46.637.330,84 dolarlık bir ATH’ye ulaştı ve daha fazla ETH’nin soğuk depoya girdiğini görebilir ve bu da satış baskısı azaldığında ve hesaplar geri döndükçe kripto paraya en çok ihtiyaç duyulan yükseliş momentumunu sağlayabilir. Bununla birlikte, 100’den fazla kripto parayı tutan adreslerin 8 ayın en düşük seviyesine ulaştığını ve 0,1 tokenın üzerinde olan küçük adreslerin 4,147,382’lik bir ATH’ye ulaştığını ve Ethereum’un kullanıcı ve yatırımcı demografisinde küçük değişikliklere işaret ettiğini belirtmek de ilginçti.

Ethereum’un bu yönleri, yakında gerçekleşecek bir toparlanma olasılığına işaret ediyor ve son fiyat sıkıntılarının sadece ETH’ye özgü değil, tüm altcoin piyasasının semptomu olduğu gerçeğini vurgulasa da, kripto para, BTC’nin fiyat hareketleri tarafından gölgede bırakılmaya devam ediyor. Altcoin piyasası, varlığının çoğunluğu için Bitcoin’in ayarına göre hareket etti ve bu, BTC’nin hakimiyetinde hareket etmeye devam etmesi muhtemel olan ETH gibi varlıklar için bile, yakın zamanda değişecek gibi görünmüyor.

CoinMetrics’ten alınan piyasa verileri, ETH’nin BTC ile kaydettiği artan korelasyonu vurguladı. Korelasyon, Ekim 2020’den başlayarak geçtiğimiz aylarda birçok kez düşmüştü. Bununla birlikte, anlatı yakında BTC-ETH korelasyonunun yazı yazılırken yükselmesiyle değişiyor ve şu anda 0.664’te. Bu, ETH için ve önümüzdeki haftalarda bağımsız bir boğayı elde etmeyi zorlaştırıyor ve trend değişmeden kaldıkça, ETH’nin 1.300 dolar civarında fiyat seviyelerine ulaşması şaşırtıcı değil. Bununla birlikte, şu anda ETH’yi destekleyen yukarıda belirtilen temeller sayesinde, 1.300 – 1.500 $ aralığının geçici olması muhtemeldir ve yatırımcılar coinin önümüzdeki aylarda mevcut ATH’ye yönelmesini bekleyebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin