Ethereum'da yükseliş sürer mi?
Ethereum'da yükseliş sürer mi?

Ethereum’da yükseliş sürecek mi? Satma zamanı geldi mi? Cevabı merak edilen tüm sorular… Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum fiyatında görülen sert ralli durmak bilmiyor. ETH fiyatı son 1 haftada %17 artarken iki haftada %34’lük bir artış görüldü. Kripto para birimi sadece iki hafta önce 2.500 dolardan işlem görüyordu. Fiyat şu anda 3.411 doları da geçti.

Peki alıcılar bu direnci kırabilecek mi, yoksa küçük bir düzeltme mi göreceğiz?

ETH grafiğindeki önemli noktalar

  • 3400 doların üzerine çıktık ama net kırılma henüz gelmedi. Eğer gelirse %7,5’lik ek ralli görebiliriz.
  • 20 ve 50 günlük EMA bir yükseliş geçişi gerçekleştirdi.
  • Ethereum’daki gün içi işlem hacmi 17,9 milyar dolar. Bu da %98’lik bir artış anlamına geliyor.

TradingView Chart

Ethereum (ETH) fiyatı, 18 Mart’ta simetrik bir üçgen modelinden yükseliş kırılmasını tetiklerken iki aylık konsolidasyon aşamasını da sonlandırmış oldu. İki günlük bir bekleyişten sonra boğalar yükselişi sürdürdü ve 3000 dolardaki ve 200 günlük EMA’daki iki önemli direnci kırdı.

Ethereum şu anda 3400 dolar direncini zorluyor ve yükseliş kırılmasına hazırlanıyor. Alıcılar 3400 doları kırabilirse ETH fiyatı 3600 dolardaki arz bölgesini yeniden test etmek için %7,5’lik yükselişin kapısını açabilir.

Fakat ETH’nin agresif alımı dengelemek için küçük bir düzeltme yapabileceği unutulmamalı. Potansiyel geri çekilme, yatırımcılara 3000 dolar seviyesinden geri dönmesi beklenen bir düşüş fırsatı sağlayabilir.

Başarılı bir yükseliş dönüşü görmemiz halinde trader’ların hissiyatının satıştan ziyade düşüşü satın almaya geçtiğine ikna olacağız.

Ethereum teknik göstergeleri

İki haftalık ralli çok önemli görülen EMA’ların (20, 50, 100 ve 200) geçilmesiyle devam ediyor. Ayrıca yakın zamanda ihlal edilen 200 günlük EMA, alıcıların beklenen geri çekilmeyi desteklemesine yardımcı olabilir.

Göreceli güç endeksi (70), aşırı alım bölgesine doğru benzer bir büyüme gösteriyor. Ayrıca RSI eğim çizgisi, en son Kasım ayındaki ralli sırasında bu kadar yüksekti. Bu da oldukça iyi bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor.

Ortalama yönlü hareket endeksi (22) eğimi yukarı doğru kıvrılıyor ve yükseliş momentumunun yeniden canlandığını gösteriyor.

Direnç seviyesi: 3400 ve 3630 dolar

Destek seviyeleri: 3000 ve 2773 dolar

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin