featured

Ethereum yatırımcıları dikkat! Tehlike henüz bitmedi, hedef 2,500 dolar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum (ETH)’daki sürekli satış hareketleri sırasıyla birkaç önemli seviyenin kırılmasına sebep oldu. Altcoin, kısa süre önce 2,800 dolar seviyesini kırdı. Bu da satıcıların başka bir düşüş için hazır olduklarını gösteriyor. Ayrıca satıcılar, azalan trend çizgisi etkisi altında düzeltme rallisini 2,500 dolara kadar uzatabilir.

Ethereum, 20 DMA ve 100 DMA seviyeleri arasındaki geçiş düşüşün devam ettiğini gösteriyor. Fiyattaki düzeltme hareketleri devam edecek gibi görünüyor.

ETH için gün içi işlem hacmi 15,2 milyar dolar. Bu da %2,2’lik bir artışa işaret ediyor.

5 Nisan tarihinde, Ethereum fiyatı, 3,600 dolar seviyesinde bulunan direnç noktasından düşüşe başladı. Piyasa lideri olan Bitcoin 40,000 dolardaki desteğini kaybederken, en büyük altcoin de aynı kaderi paylaştı ve keskin bir şekilde geriye dönüş yaşadı.

Sürekli satış hareketleri sırasıyla 3,200 dolar, 3,000 dolar ve 2,800 dolar seviyelerinde bulunan üç tane kritik destek noktasının kırılmasına sebep oldu.  Ancak bugün ETH fiyatı %1,24 oranında bir artış kaydetti. Böylece altcoin şimdi, kırılan direnci yeniden test etmeye çalışıyor.

Ethereum grafik

Eğer satış momentumu devam ederse ETH fiyatı 2,500 dolarda bulunan destek noktasına doğru bir düşüş hareketi başlatabilir. Bu da %11,6 oranında bir değer kaybı yaşanması anlamına gelir. Ayrıca teknik veriler, kripto para biriminin fiyatına sürekli direnç sağlayan oldukça etkili bir azalan trend çizgisini gösteriyor.

Bu azalan trend çizgisi, yatırımcıların satış yapmasına sebep oluyor. Sonuç olarak düşüş hareketleri Ethereum fiyatını 2,500 dolara kadar düşürebilir.

Öte yandan, direnç noktasından bir yükseliş kırılması yaşanması mevcut düzeltmenin sona erdiğini gösterebilir. Bunun sonucunda da bir toparlanma rallisi başlayabilir. Potansiyel ralli, ETH fiyatını 3,000 dolarda bulunan direnç noktasına kadar yükseltebilir.

ETH için bazı teknik göstergeler

DMA: Azalan trend çizgisi ile hizalanan 20 DMA, bu devam eden düzeltmeye öncülük etmede dinamik direnç sunar. Ayrıca, kripto para biriminin teknik grafiği piyasada daha fazla satış gerçekleşmesine sebep olacak 20 DMA ile 100 DMA arasında potansiyel bir geçişe işaret ediyor.

MACD: Aralarında yeterli mesafeyi koruyan aşağı doğru inen hızlı ve yavaş çizgi, yatırımcıların sürekli satış hareketlerini gösteriyor.

Ethereum için mevcut direnç noktaları 2,800 dolar ve 3,000 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 2,480 dolar ve 2,200 dolar seviyelerinde bulunmaktadır.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin