featured

Ethereum’u unutun: Bu 3 kripto para 2022’de ETH’yi geçebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum (ETH), piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi ve açık ara en büyük akıllı sözleşme kripto parası. Akıllı sözleşmeler ise Blockchain’de yaşayan ve uygulama geliştirmeyi mümkün kılan küçük kod parçalarıdır. Bu işlevsellik, birçok merkezsiz finans ve diğer uygulamaların Ethereum’un Blockchain’i üzerine inşa edildiği anlamına gelir.

Son yıllarda, Ethereum ilk olma avantajının bir kısmını kaybetti. Ethereum yalnızca ağ tıkanıklığı ve yüksek ücretlerle mücadele etmekle kalmadı, aynı zamanda birçok yeni Blockchain daha hızlı ve daha ölçeklenebilir hale gelerek Ethereum’u geçti. Ethereum büyük bir yükseltme sürecinde, ancak bu arada birkaç “Ethereum katili” pazar payını artırmaya devam ediyor.

Aşağıdaki üç kripto para birimi, en iyi kripto para uygulamaları ve borsalarında mevcut ve 2022’de Ethereum’u yenebileceklerine inanılıyor.

Cosmos (ATOM)

Cosmos kendisini “Blockchain’lerin interneti” olarak adlandırıyor. Birlikte çalışabilirliğe odaklanan akıllı bir sözleşme platformudur. Birlikte çalışabilirlik, Blockchain’lerin birbirleriyle iletişim kurmasını sağlar ve tüm kripto endüstrisinin gelişimi için esastır. Bu olmasaydı, bir banka hesabında nakdi başka bir bankadaki hesaba taşıyamamak gibi bir durum ortaya çıkabilirdi.

Blockchain ortamı değişiyor — uygulamaların %90’ının Ethereum üzerine inşa edilmesi yerine, şimdi birkaç farklı platform üzerine inşa ediliyorlar. Muhtemelen beş ya da altı tanesi eninde sonunda öne çıkacak. Bu, birlikte çalışabilirliği daha da önemli hale getiriyor ve Cosmos’un 2022’de Ethereum’dan daha iyi performans göstermesinin büyük nedenlerinden biri.

Cosmos’un web sitesine göre, ağında 260’tan fazla uygulama ve hizmet var. Bunlara Binance Chain ve Terra (LUNA) gibi büyük isimler de dahil. Bu, Solana’daki (SOL) binden fazla uygulama kadar etkileyici değil, ancak yine de Cosmos’u önemli bir oyuncu olarak işaretliyor.

Chainlink (LINK)

Chainlink, sahne arkasında kalmış bir kripto para. Fakat akıllı sözleşmelerde çok önemli bir rol oynuyor ve uzun vadeli yatırımcılara hitap edebilir.

Akıllı sözleşmeler belirli koşullarda otomatik olarak yürütülür, ancak bunları tetiklemek için doğru bilgilere ihtiyaçları vardır. Örneğin, diyelim ki bir çiftçi aşırı hava koşullarına karşı akıllı sözleşmeli bir sigorta poliçesi kurdu. Teoride, bu koşullar oluştuğunda bu politika otomatik olarak ödeme yapmalıdır. Ancak bu, yalnızca o çiftlikteki hava durumu hakkında belirli bilgiler içeren güvenilir bir veri akışı varsa işe yarar.

İşte tam olarak burada Chainlink’in oracle ağının devreye giriyor. Hava durumunu izleyebilir, faiz oranlarını veya kripto fiyatlarını takip edebilir, spor sonuçlarını takip edebilir ve çok daha fazlasını yapabilir. Akıllı sözleşmeler ilgi görmeye devam ettikçe ve projeler onlar için daha fazla kullanım buldukça, Chainlink’in yetenekleri giderek daha gerekli hale gelecek.

VeChain (VET)

VeChain, sağlam bir gerçek dünya kullanım durumu olan bir kriptodur ve bu da onu izleme listenize eklemeniz için mükemmel bir token yapıyor. VeChain başlangıçta tedarik zinciri sorunlarını çözmek için Blockchain kullanarak kendini kurdu. BMW ve LVMH gibi birçok büyük şirket tedarik zinciri çözümlerini kullanıyor. Örneğin Walmart China, taze meyve ve et gibi ürünleri izlemek için VeChain’i kullanıyor. Sonuç olarak, bu gıda maddeleri tamamen izlenebilir, mesela bir salgın varsa, kaynak hızla tespit edilebilir.

VeChain o zamandan beri misyonunu bir dizi iş odaklı uygulamayı içerecek şekilde genişletti. Buna, müşterilerinin blok zinciri teknolojisini kullanmasına yardımcı olmak için PricewaterhouseCoopers ile bir ortaklık da dahil.

Yine de Ethereum’u görmezden gelmeyin

Bu kriptoların hepsinin 2022’de Ethereum’dan daha iyi performans gösterme şansı var, çünkü kısmen Ethereum 2015’ten beri piyasada ve şimdiden inanılmaz kazançlar gördü. Daha da önemlisi, güçlü liderlik ve kullanım örneklerine sahip sağlam projelerdir.

Kripto fiyatları bu yıl şimdiye kadar dalgalıydı ve uzun bir süre düşük fiyatlarda olabileceğimiz konuşuluyor. Kısa vadede Ethereum’u yenebilecek kriptoları aramak yerine, uzun vadede iyi performans gösterebilecek sağlam temelleri olan kriptolara odaklanmak iyi olabilir. Bunlar ayrıca, bir kripto kışında hayatta kalmak için daha iyi konumlanabilirler.

Birçok finans uzmanı, kripto portföyünüzün büyük bir bölümünü Bitcoin (BTC) ve Ethereum’da tutmanızı tavsiye ediyor, çünkü bunlar çok riskli bir varlık sınıfı olarak görülen kripto paralarda kuşkusuz en güvenli seçenekler.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin