Ethereum analizi
Ethereum teknik analizi: Önümüzdeki günlerde ETH/USD'yi bekleyen seviyeler

Ethereum teknik analizi: Önümüzdeki günlerde ETH/USD’yi bekleyen seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum, Mayıs ayının ortasından bu yana ilk kez, 174 dolara düşerek son birkaç hafta içinde yüzde 50’den fazla geri çekilme gördü. Düzeltme, ETH’nin 26 Haziran’da 366 dolara yükselmesinin ardından geldi. Bu, Ethereum’un 15 Aralık 2018’de başlamasından bu yana elde ettiği en hızlı geri çekilme olarak kaydediliyor. Nitekim yıl geneline baktığımızda Ether, yılın en yüksek rakamına ulaştıktan sonra ortalama yüzde 28,40 oranında geri çekildiğini söyleyebiliriz.

eth price

Fibonacci geri düzeltme seviyelerini 15 Aralık’taki en düşük 80,70 dolardan 26 Haziran’da ölçülen en yüksek fiyat 366 doları baz alarak çekersek, Ethereum’un Fib 0,618 düzeltme seviyesine geri çekildiğini görebiliriz. Bu Fibonacci geri çekilme alanı, pek çok tüccar tarafından yüksek toparlanma olasılığı nedeniyle ‘altın düzeltme bölgesi olarak kabul ediliyor.

Ethereum’un şu anki fiyat seviyesinden toparlanmaya başlaması, Fib 0,50 ve Fib 0,382’ye denk gelen sırasıyla 223 ve 256 dolar fiyatlarına doğru hareket edebilir. Ancak, Fibonacci’nin geri çekilme düzeyinin yüzde 65’in altına düşmesi, Fib 0,786’nın test edilmesine neden olabilir ki bu da ETH fiyatının 143 dolara düşmesi anlamına gelir.

eth price

Ethereum fiyatı kritik bir noktada

Günlük ETH/USD grafiğine baktığımızda geçtiğimiz günlerde bir yükselen üçgen modelinin aşağı yönlü kırıldığında şahit olduk.  Sonuç olarak, bu kripto para düşüş formasyonuna uygun olarak 174 dolara indi. Artık yükselen üçgen formasyonu tamamlanmış kabul edilirse, TD sıralı göstergesi iki farklı alım sinyali veriyor.

ethereum technical analysis

Bunlardan ilki, 15 Ağustos’ta meydana gelen tepki alımları. İkincisi, bir ila dört günlük bir yükseliş veya yeni bir toparlanmanın başladığına işaret eden kırmızı bir dokuz mum çubuğu. Bu yükseliş sinyalleri, Fibonacci düzeltme seviyelerinin 3 günlük grafikte gösterdiği potansiyel toparlanma ile aynı hizada. Bu nedenle, Ethereum’u Fib 0,50 seviyesine götürebilecek bir toparlanma olasılığı yüksek.

 

cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin