Ethereum'da beklenen yükseliş sonunda geliyor mu?
Ethereum'da beklenen yükseliş sonunda geliyor mu?

Ethereum tarihi eşiği aştı! Beklenen yükseliş sonunda geliyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum 2.0 ekosisteminin omurgasını sağlayan Blockchain olan Beacon zincirinde stake edilen yatırımlar, 10 milyon ETH barajını aştı. Bu sayı cari fiyatlarla 26 milyar dolara denk geliyor.

Ethereum 2.0 nedir?

Ethereum 2.0, Ethereum’un fikir birliği mekanizmasını iş kanıtından hisse kanıtına dönüştürecek uzun zamandır beklenen bir Ethereum yükseltmesidir.

Beacon zinciri, mevcut Ethereum zinciriyle birleşecek ve bu yılın Temmuz ayına kadar madencilerin yerini alacak olan Ethereum 2.0 zincirinin çekirdeği olacak.

10 milyon ETH barajı aşıldı

Ethereum 2.0 resmi olarak piyasaya sürülmemiş olsa da, ETH sahiplerinin varlıklarını işaret zincirinde paylaştırmaları zaten sağlandı. Yazılı olarak, sözleşme 26.124.946.981,62 dolara eşdeğer 10.021.538 ETH’ye sahip.

İş kanıtı, “madencilerin” elektrik madenciliği bloklarını harcamasını gerektirirken, hisse yerlerinin kanıtı, ETH varlıklarını hisseleyenlerin elinde doğrulamayı bloke eder. Vitalik Buterin, bunun Ethereum’un karbon ayak izini azaltacağına ve daha fazla işlem ölçeklenebilirliği sağlayacağına inanıyor.

Ancak kurucu, ağın işlem ücretlerini iyi bir şekilde düşürmeyi başaramayan Ethereum’un Londra hard fork yükseltmesi için de aynı şeyi söylemişti.

Diğer kripto paralarla karşılaştırıldığında, Ethereum 2.0 şu anda ağda üçüncü en yüksek stake değerine sahip. Sadece Solana ve Terra tarafından geçilirken, Cardano’yu çoktan geride bıraktı.

Tüm Beacon zincir doğrulayıcıları tam bir düğüm çalıştırıyor, yani Ethereum’un düğüm sayısı, Ethereum 2.0’ın gelişiyle katlanarak artmalı.

Ethereum fiyatı artacak mı?

Ethereum 2.0’a gösterilen ilgi, yatırımcıların düşüşte bile ETH’ye yüksek bir güven beslediğini gösteriyor. Kısa vadede ne olacağı elbette belirsiz ancak bu güven devam ederse Ethereum fiyatının orta ve uzun vadede yükselebileceğini söylemek güvenli olacaktır.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin