Ethereum Stake getirisi beklentilerin aksine düşük olabilir…

Ethereum Stake getirisi beklentilerin aksine düşük olabilir…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Büyük olay için 5 günden az bir süre kaldı. Ethereum Merge, kripto tarihinin en büyük olaylarından biri olarak lanse ediliyor. Ortaya çıkacak olan güncelleme sayesinde altcoin’lerin liderinde artık madencilik yapılamayacak.

Yıllardır Proof of Work sistemiyle görev yapan Ethereum, yapısını tamamen Proof of Stake taşımış olacak. Bu büyük olayın önümüzdeki hafta gerçekleşmesi bekleniyor. Birleştirme için zaman daralırken yatırımcıların Ethereum Stake işleminden ne kadar kazanç sağlayacaklarını merak ediyor.

Ethereum Stake için akıllarda oluşan miktar gelmeyebilir. Ethereum staking’in birleştirmeden sonra %12’ye varan getiri sağlayacağına dair dedikodular var. Ancak büyük ölçüde, stake edilen ETH miktarı gibi geçtiğimiz yıl içinde büyük ölçüde değişen tarihsel verilere dayanmaktadır. Mevcut ağ kullanımı ve stake verileri, çok daha düşük bir getiriye yol açabilir.

Ethereum staking getirisi nasıl belirleniyor?

Proof of Stake’in çalışması için, belli bir ETH miktarına sahip olmanız gerekir. Yani sepetinizde Ethereum bulunursa stake edebilirsiniz. Sonrasında ise doğrulayıcılar yeni bloklar oluşturur ve doğrular.

Blok ödülleri tüm doğrulayıcılar tarafından paylaşılır. Ethereum’un blok ödüllerinden elde ettiği getiri, stake edilen ETH miktarına göre belirlenir.

Ethereum Stake, işlem ipuçları da doğrulayıcılara dağıtılır. Ağ tıkanıklığı dönemlerinde, kullanıcılar doğrulayıcıları, işlemlerinin diğerlerine göre önceliklendirilmesini ve seçilmesini teşvik etmek için verilir.

Ethereum Stake için yapılan veriler

Dune Analytics’e göre, Ether’de stake edilen miktar varlığın yüzde 10’unu geçiyor. Yani toplam arzın yaklaşık %11,3’ü Ethereum Stake ediliyor. Bu da yaklaşık olarak 13,51 milyon Ethereum’a denk geliyor.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin