featured

Ethereum Shanghai yükseltmesi, yatırımcıları hangi yönde etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum’un yatırımcıları, fiyatı zirvelere taşıyabileceği için Ethereum Shanghai yükseltmesini sabırsızlıkla bekliyor.

Ethereum Shanghai yükseltmesi

ETH stake edenler için Ethereum Shanghai yükseltmesi, doğrulayıcı olarak stake edilen fonların kaldırılabileceğinden dolayı uzun zamandır beklenen bir değişikliktir. Staking üzerindeki etkilerinin yanı sıra bu güncelleme, en gözde altcoin’in fiyatını yeni zirvelere taşıyabilir.

Merge güncellemesinden sonra Ethereum’un mekanizması, Proof-of-Work’ten Proof-of-Stake’e geçiş yapmıştı. Şimdi ise Ethereum Shanghai yükseltmesi yatırımcılar için ne gibi değişiklikler getirecek?

Ethereum Shanghai yükseltmesinin fiyata etkisi ne olacak?

Mart 2023’te Shanghai/Capella çatalı canlı yayına girecek. Kriptoyu şekillendiren anlatılar ve varlıklar üzerine bir e-posta bülteni olan Crypto Pragmatist’in Kurucusu Jack Niewold, yakın zamanda bir tweet attı:

Toplam ETH arzının yaklaşık %14’ü stake edildi ve Shangai çatallanmasından sonra bu stake kaldırılabilir.

Pazartesi günü, blockchain’in çekirdek geliştiricileri, ETH staking yeteneğinin hazır olup olmadığını test etmek için bir ana ağ tasarladı. Bu, yatırımcıları 26 milyar dolarlık Ethereum’a erişmeye bir adım daha yaklaştırdı.

Neler olacak?

Merge güncellemesi, kullanıcıların ağ ile ETH yatırma yeteneğini getirmişti. Shanghai yükseltmesi ise ETH sahiplerinin Proof of Stake mutabakat katmanı olan Beacon Chain’den itibaren token’larını stake etmelerine izin verecek.

Bununla birlikte, geliştiricilerin bazıları, ekibin Shanghai yükseltmesini aceleye getirdiğine inanıyor. Bir Ethereum geliştiricisi olan Micah Zoltu, mevcut Shanghai kodunun ETH çekme işlemlerinin uyumlu olmasına izin vermediğini ve aceleye getirilmiş bir lansmanın hem geliştiriciler hem de sahipler için daha fazla sorun yaratacağını belirtti. Bunun blockchain’in uzun vadeli sağlığı için değil kamu taleplerini kabul etmek için yapıldığını düşünüyorlar.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin