featured

Ethereum Shanghai yükseltmesi yaklaşırken, yatırımcılar nasıl bir yol izleyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en gözde altcoin olan Ethereum’un Shanghai yükseltmesinin Nisan ayında gerçekleşmesi planlanıyor. Bu yükseltme ile beraber, Ethereum staker’ları nihayet varlıklarını geri çekebilecekler. Peki, yatırımcılar satış yapmayı tercih edecek mi?

Ethereum’un Shanghai yükseltmesi yaklaşıyor. Bu da yatırımcıların hamlelerini yapmaya hazır bir şekilde bekledikleri anlamına geliyor.

Bu özel yükseltmedeki tüm dikkatler tek bir şey etrafında toplanıyor: Stake edilen Ethereum’u geri çekmek. Aralık 2020’de staking’in başlamasının ardından, ağ Proof-of-Stake konsensüs algoritması yolculuğuna başladı. Böylece kilitlenen token’lar geri çekilemedi.

Bunun Nisan ayında değişmesi bekleniyor. Ama bu altcoin’in fiyatında düşüşe mi yoksa yükselişe mi neden olacak?

Bazıları, yatırımcıların kâr elde etmek için ETH token’larını hızla geri çekeceklerini savunuyor.

Eğer 1 Aralık 2020’de varlıklarınızı kilitlediyseniz, o dönemde Ethereum’un fiyatı 612 dolardı. Mevcut fiyatlarla satış yapmak, %156 gibi muazzam bir kazanç elde edeceğiniz anlamına gelir.

Ethereum Shanghai

Bunlar kesinlikle saygın kazançlar. Ancak kullanıcıların çoğunluğu için yeterli değil.

Yükseltme bugün gerçekleştirilecek olsaydı, kullanıcıların büyük çoğunluğu oldukça ciddi kayıplarla karşılaşacaktı.

,

Potansiyel olarak çift haneli kayıplarla karşı karşıya kaldıklarında insanların ne yapacağını bilmek imkansız. Yine de, yaklaşık 6,25 milyar dolar yatırıldı ve muhtemelen bazıları şimdiden satıyor. Bu, Ethereum için olumsuz bir ayı argümanıydı.

Ethereum için iyi ihtimal nedir?

Boğa argümanı ise şudur: Geliştiricilerin nihayet merakla beklenen birleşme olayını gerçekleştirdikleri yaklaşık üç yılın ardından, yatırımcıların sayısı ikiye katlanacak. İnsanlar, paralarını bu kutuya koyarlarsa getiri elde edebileceklerini ve istedikleri zaman o kutudan parayı çekebileceklerini gördüklerinde, stake etmenin risk profili muazzam bir şekilde düşer.

Bazı DeFi projeleri de benzersiz bir kaldıraçlı mekanizma sunarak bu bahsi oynuyor. Mesela Aave’nin en son güncellemesi de tam olarak bunu yapıyor.

Decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin