featured

Ethereum Shanghai yükseltmesi, büyük fiyat düşüşüne yol açabilir! İşte sebebi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum topluluğu, ağda gerçekleşecek Shanghai yükseltmesini nefesini tutmuş bir şekilde bekliyor. Bahsedilen iyileştirmenin önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleşmesi planlanıyor. Amacı ise stake edilen token’ların geri çekilmesini mümkün kılmak. Ethereum Zhejiang test ağı, ilk ETH çekme işlemini geçen hafta tamamlayarak ağı resmi yükseltmeye bir adım daha yaklaştırdı. Bununla birlikte bu, birçok endüstri uzmanının para çekme seçeneğinin açılmasının ardından gerçekleşeceğini tahmin ettiği Ethereum (ETH) fiyatını etkileyen toplu bir düşüş korkusunu artırıyor.

Ethereum Shanghai

Fiyat düşecek mi?

Tanınmış kripto analisti Lark Davis, kullanıcılara Mart 2023’ten itibaren toplam değeri 26 milyar dolardan fazla olan 16 milyon Ethereum token’ının geri çekilebileceğini açıkladığı bir uyarı videosu yayınladı. Bunun kripto pazarında önemli satışlara yol açabileceğini ve ETH’nin şu anda tanık olduğu yükselişi bozabileceğini iddia ediyor.

Ayrıca token’ların tümüne aynı anda erişilemeyeceğini de sözlerine ekledi. Benzer bir şekilde, birçok kişinin Ethereum’larını satarak kazanç elde etmesi beklenirken, Davis tüm ETH sahiplerinin varlıklarını büyük olasılıkla satmayacağını veya elden çıkarmayacağını tahmin ediyor.

İyi bir alım fırsatı mı?

Davis’e göre kripto para yatırımcıları, token’larını stake etmeye devam etmek yerine kilit açma özelliği etkinleştirildiğinde paralarını satmayı seçmesinin bir sonucu olarak gelişen bir pazardan yararlanırlarsa, alım yapmak için mükemmel bir fırsata sahip olacaklar.

Bununla birlikte günlük kısıtlamalar göz önüne alındığında, tüm Ethereum doğrulayıcılarının isteseler bile ağdan ayrılması neredeyse bir yıl alacaktır. Ayrıca Davis, staking ödülünün bir parçası olarak, kilit açma süreci başladıktan sonra üç hafta içinde bir milyondan fazla token’ın kilidinin açılacağını duyurdu.

Ethereum staking, Ethereum Vakfı’nın web sitesinde bulunan tanıma göre “doğrulayıcı yazılımını etkinleştirmek için 32 ETH’ye yatırım yapma eylemidir”. Bununla birlikte, ETH yatırımcıları Coinbase gibi kripto para borsalarını veya Lido ve RocketPool gibi özel staking platformlarını kullanıyorlarsa minimum gereksinimi karşılamadan katılıp ödül toplayabildikleri için, vakıf tarafından dayatılan 32 ETH eşiğine yönelik bir geçici çözüm oluşacaktır.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin