Ethereum sert düşüşe devam ediyor: 6 ayın en düşük seviyesini gördü!

Ethereum sert düşüşe devam ediyor: 6 ayın en düşük seviyesini gördü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa çöküşünün ikinci gününde Ethereum (ETH) daha da dibe batıyor. Hem kripto endüstrisinin kralları hem de altcoinler piyasa çöküşünde fiyat düşüşleri kaydetse de, ETH şu anda çöküşten en kötü etkilenen kripto paralardan biri. ETH fiyatı yazı yazılırken 2.437 dolardan işlem görüyordu. Bu da %14,78’lik bir değer kaybı anlamına geliyor.

Üstelik, ETH sadece birkaç saat önce 2.330 dolarlık sağlam bir dip gördü. Bu fiyat, son 6 ayın en düşük seviyesi olma özelliği taşıyor.

Ethereum’un düşmesinin başlıca nedenleri

2022 yılının ilk piyasa çöküşünde, yani ocağın ilk haftasında ETH, beklenen 3.600 dolarlık istikrarlı destek seviyesinin altına düştü. Birçok analistin belirttiği gibi, ilk piyasa çöküşünün başlıca nedeni FED’in yeni kripto ve dijital para birimi raporunun çıkmasıyla vereceği kritik kripto para kararıyla ilgili.

Bunun yanında, birçok kişi ETH’nin yıkıcı performansın arkasında birçok kusur bulunduğunu düşünüyor. ETH’nin kurucu ortağı Vitalik Buterin, geçtiğimiz günlerde ETH’nin düşmesinin ana faktörlerden birinin, ağdaki işlem başına yüksek gas ücretleri olduğunu belirtti. İşlem maliyetleri 40 dolardan başlayarak işleme göre artıyor.

Ayrıca Vitalik Buterin, ETH blok zincirinin daha geniş bir kitle tarafından erişilebilir olabilmesi için gaz ücretlerinin düşürülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, ETH 2.0’ın bir diğer önemli faktörü henüz tam olarak devreye girmiş değil. Buterin’e göre, şu ana kadar ETH 2.0 güncellemesinin yalnızca yarısı yayınlandı ve ele alınması gereken başka bir yarısı daha var. Ethereum ağı ne kadar çabuk ETH 2.0’a geçerse ETH fiyatı için o kadar iyi olacak gibi gözüküyor.

thenewscrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin