featured

Ethereum Vakfı Rusya Kalkınma Bankasıyla İş Birliği Anlaşması İmzaladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum protokolünün geliştirilmesine destek vermeye adanmış olan kâr amacı gütmeyen kuruluş Ethereum Vakfı, Rusya devleti Kalkınma Bankası Vnesheconombank (VEB) ile bir iş birliği anlaşması imzaladı.

Dün yapılan ortak bildiriye göre Ethereum  Vakfı, yeni Blockchain araştırma merkezi  ve Ethereum platformu için uzmanlık eğitimi vermek üzere VEB ile birlikte çalışacak.

Ethereum vakfı ile VEB arasındaki ortaklık, Rusya’daki ethereum uzmanlarından oluşan bir topluluğa yardımcı olmayı ve diğer Blockchain’e dayalı oluşum projelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

“Ethereum ve VEB arasındaki işbirliği, kamu yönetimi için blockchain teknolojisinin kullanımı ile ilgili araştırma ve geliştirme yapmak ve bu teknolojinin Rusya Federasyonu’ndaki devlet kuruluşlarına adaptasyonunu hızlandırmak için eşsiz bir fırsat veriyor” dedi.

Resmi ortaklık anlaşması imzalanması bu hafta sonu Tataristan’da düzenlenen ve “Blockchain: Rusya’nın Yeni Petrolü” adlı bir programda gerçekleşti. Etkinlikte konuşan Buterin’in yanı sıra VEB’den üst düzey yetkililer de yer aldı.

Ortaklık, Rusya’nın Blockchain teknolojisini yaygıınlaştırmak adına yaptığı birçok girişimden yalnızca bir tanesi olurken, Ethereum da blockchain’ini yaygınlaştırmak adına yaptığı çalışmalara bir yenisini eklemiş oldu. Vitalik Buterin’in bu girişimciliği sayesinde ilerleyen zamanlarda ethereum haberleri’ni sıkça duymaya devam ediyor olacağız.

 

coindesk

Haber Güncelleme;

coindesk’in haberine göre, Ethereum Vakfı ve VEB arasında yapılan anlaşma’nın, medyada ”Ethereum, VEB ortaklığı” olarak algılandığını, ancak yapılan anlaşmanın sadece bir iş birliği anlaşması olduğunu düzeltti.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin