featured

Ethereum Rainbow göstergesi, 2 yılın en dip noktasına ulaştı: Şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İki hafta önce başlayan FTX sarsıntısının etkilerini henüz yeni hissediyoruz. Birinci dalga ilk geldiğinde kurtulduğunu sanmak bu süreçte yanlış olduğunu gösterdi. Dalga boyu büyüdükçe şirketler iflasın peşinden sürüklendi.

Zincirleme kaza gibi tüm olaylar peş peşe geldi. Bunun sonucunda ise ise büyük bir enkaz kripto piyasasını bekledi.

Bitcoin, Ethereum ve tüm varlıklar enkazın altında nefes almaya çalışırken, bu sefer FTX’e bağlı olan olan Genesis şirketinin batış hikayesini dinledi. Şirket henüz iflas bayrağını çekmese de bunun sinyalini vererek yatırımcıları uyardı.

Altcoin’lerin lideri Ethereum ise 2 yıllık bir dip perdesini araladı. Ethereum Rainbow, son iki yılın dip seviyesini gördü.

Ethereum Rainbow’un dip görmesi ne alnama geliyor?

Ethereum Rainbow grafiği, yatırımcıların olası ETH gelecekteki fiyat trendini izlemek için kullandıkları araçlardan biridir. Gösterge, logaritmik bir regresyonu takip eden renk bantlarını dağıtır. Ethereum’un uzun vadeli hareketlerine ilişkin potansiyel bir iç görü sağlamak için geçmiş performansa dayalı tahminler yapar.

Ethereum Rainbow, “Gökkuşağı” şeklinde de bilinir. Zaten yukarıdaki grafikte bir gökkuşağını andıran yapıyı anlayabilmek mümkün. 22 Kasım itibarıyla Ethereum gökkuşağı göstergesi, tablodaki en düşük bant olan ‘Fire sale’ noktasını aştı. Özellikle, Ethereum en son Mart 2020’de varlığın 100 doların üzerinde işlem gördüğü seviyenin altına düştü.

Ethereum Rainbow grafiği, piyasa değerine göre ikinci sıradaki kripto para birimi için yükselişini sürdürse de, Ethereum’un ‘ateş satışı’ bölgesinin altına kaymaya devam ettiği görüldü. Bu gösterge, Ethereum’un yıl sonuna kadar muhtemelen 2.000 doların üzerinde işlem göreceğini gösterdi.

Ethereum analizi

ETH, günlük yaklaşık %3’lük kayıpla 1.100$’lık kilit destek seviyesini kırıd. Bu bölgeyi aşağıya doğru kırmasıyla endişe arttı. Eğer alıcılar sorumluluk alıp fiyatı 1.100 doların üzerine çıkarmazsa Ethereum 1.000 doların altına düşebilir.

Düşüş eğilimi ile birlikte özet 15’te satışa çıkıyor. Hareketli ortalamalar için günlük göstergeler, 15’te ‘güçlü bir satış’ öneriyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin