Ethereum Piyasası
Ethereum Piyasası "yeni bir boğa döngüsünün başlangıcına" İşaret Ediyor

Ethereum Piyasası “yeni bir boğa döngüsünün başlangıcına” İşaret Ediyor; Yeni adresler 25 ayın zirvesinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta, Ethereum sadece Bitcoin yükselişini takip etmeden ve 595 dolara geri dönmeden önce birkaç kez 535 dolara dokundu.

Hafta sonu boyunca, fiyattaki artış, yeni ETH adreslerinin tek günlük, 25 ayın en yüksek seviyesine ulaşarak 177,5 bin adrese ulaştığını gördü.

Kripto veri sağlayıcısı Santiment, “Özellikle, bir varlığın ağında etkileşime giren daha fazla adres, boğalar için çok umut verici bir gösterge” dedi. Ancak bugün, en büyük ikinci kripto para, 582 dolara geri döndü.

Bir tüccara göre Ethereum, 425 -460 dolar bandına doğru bir düzeltme görse bile yeni bir boğa rallisiyle 850 – 1150 dolara doğru bir hareketin başlayabileceğini iddia etti.  2020’de Bitcoin’in iki katından fazla kazanımına rağmen, ETH hala tüm zamanların en yüksek seviyesinden hala % 63 uzakta.

Ethereum için yükseliş işaretleri

ETH’nin üstün performansı, madencilerin ETH’lerini yavaşça boşaltmalarına da yol açtı ve toplam varlıkları Ekim ortasından bu yana 1,13 milyon ETH’den 1,016 milyon ETH’ye düştü.

Aynı zamanda, borsalar tarafından tutulan ETH miktarında % 15,2’lik bir düşüş oldu. Bu tür bir düşüş en son 2017 boğa rallisi sırasında görüldü. Bu, büyük olasılıkla kendi cüzdanlarında saklama, uzun vadeli depolama ve DeFi’de verim fırsatlarına odaklanmanın artmasından kaynaklanmakta. ETH’nin toplam arzının ~% 57’si aslında bir yıldır hareket etmedi.

Şu anda DeFi alanında kilitli 7 milyonun üzerinde ETH var. Ethereum, Coinbase’e göre “şimdiye kadar nispeten güvenli” olduğu kanıtlanmış baskın akıllı sözleşme platformu.

Bununla birlikte, ölçeklendirme, kontrol ve esneklik şeklinde kendi dezavantajlarına sahip. Polkadot ve Cosmos gibi projeler de rakipleri olarak ön sıralarda yer alıyor.

Merkezileşme Riski

Tüm fiyat hareketlerinin ortasında, stake etme için ETH 2.0 depozito sözleşmesinde kilitlenen ETH sayısı artmaya devam ediyor.

ETH2.0 depozitosuna 860 milyon dolardan fazla değerde toplam 1.466.401 ETH gönderildi. Bu, ETH’nin dolaşımdaki arzının yaklaşık % 1,3’ünü temsil ediyor ve Proof of Stake katılımı için güçlü bir talep olduğunu gösteriyor.

Ancak bu, merkezileşme riskiyle birlikte gelir. Ethereum Vakfı’ndaki ETH 2.0 araştırmacısı Justin Drake, doğrulayıcı mevduatlarının % 10.7’sinin kripto borsası Kraken’den geldiğini, diğer borsalarda Coinbase ve Bitfinex’in Kraken’den 5.8 kat daha fazla ETH’ye sahip olduğunu belirtti. Drake,

İki borsa, doğrulayıcıların 1/3’ünü kontrol edebilir. Beş borsa, doğrulayıcıların 1/2’sini kontrol edebilir. Kripto para ücretlerinden kaçınmak ve merkezsiz olmak için evden işlem yapın.

Dune Analytics’e göre, bu mevduatlar 3.736 benzersiz mevduat sahibinden geldi.

bitcoinexchangeguide


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin