26 Eylül Ethereum (ETH) ve Algorand (ALGO) fiyat analizi
26 Eylül Ethereum (ETH) ve Algorand (ALGO) fiyat analizi

Ethereum Parity tabanlı düğümler yeniden güncellendi! Konsolidasyon zamanı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum [ETH] çekirdek geliştirme ekibi, bir kez daha düğüm operatörlerini olası bir saldırı endişesinden dolayı düğümlerini güncellemeye çağırıyor. Müşteriler sadece bir uygulamada mı birleşmeli?

Parity istemci düğümleri yükseltmesi

30 Aralık 2019 Pazartesi günü, bir dizi söylenti neticesinde Ethereum’a olası bir saldırı endişesi artışıyla blok zincir senkronizasyonu durdu. Özellikle, bu düğümlerin, toplam düğümlerin % 21’inden fazlasını elinde tutan Parity istemcisinde olduğu belirlenir. Resmi rapordan yapılan açıklamada:

Bazı Parity Ethereum düğümlerinin senkronize edilmediğine dair raporları araştırdık ve devam eden bir saldırı olabileceğine inanıyoruz. Yeni sürümler v2.6.8-beta ve v2.5.13-stable buna karşı koruyor. Güncellemeyi buradan indirin.

Etkilenen ve etkilenmeyenler de dâhil olmak üzere tüm Parity düğümlerine, olası bir saldırıdan korunmaları için düğümlerini güncellemeleri öneriliyor.

Parity düğümleri üzerinde bir güncelleme yapma ihtiyacına rağmen, topluluk, Parity için azaltılmış destek verildiğinde düğümlerini güncellemeleri gerekip gerekmediği konusunda kafası karışıktır. Şu anda yaklaşık 1600 düğümde olan Parity’nin üzerindeki çok sayıda düğüm göz önüne alındığında, istemci hala zincire değer veriyor. Ancak, Bitfly gibi bir dizi borsa, kullanıcılarını önümüzdeki günlerde daha istikrarlı Geth istemcisine geçmeleri konusunda uyardı.

Müşteri birleştiriliyor mu?

Parity ve diğer müşterilerden gelen düğümlerden sürekli olarak ağa ihmal edilebilir katkılar yaparak, kullanıcılar/firmalar giderek Geth’e doğru yönleniyor. Alan bir kez ve herkes için Bitcoin’de olduğu gibi Bitcoin Core gibi bir istemcide birleştirilebilir mi?

Kısa süre önce LocalCryptos olarak yeniden adlandırılan LocalEthereum dâhil bazı kripto şirketleri, 2020 yılında Parity için olası bir ipucu önerisinde bulundu. Resmi hesaptan atılan tweet:

Ethereum düğüm filomuz çoğunlukla Parity’den oluşuyor (birkaç Geth yedek olarak). Eşlik düğümü filonuzun etrafına harika bir iç takım oluşturduk ancak Geth için de aynısını yapma zamanını bulamadık. 2020’de yapacağımız ilk şeylerden biri Parity’ye daha az güvenmek olacak.

Ether’in yeni on yılı daha hareketli geçecek gibi gözüküyor.

coingape


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin