Ethereum için kritik dönem! Bu düşüş kâr mı getirecek? Teknik analiz
Ethereum için kritik dönem! Bu düşüş kâr mı getirecek? Teknik analiz

Ethereum önemli kavşakta! Bu düşüş kâr mı getirecek? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum piyasasındaki işlem haftası, yatırımcılar için heyehoş olmayan duygularla başladı. Satıcılar, ETH fiyatının uzun süreli bir düzeltme aşamasına gireceği kritik bir noktaya tekrar yaklaşıyor.

ETH fiyatı 3250 doların üzerine çıkamadı ve geçen hafta %15 düştü. Bununla birlikte, haftalık Bitcoin düşüşünün dinamiklerini (%13) karşılaştırırsanız, ETH durumunda bu iyi bir sonuç. Genellikle, diğer kripto para birimleri Bitcoin’den 2 kat daha güçlü düşer. Ethereum alıcılarının son birkaç haftadaki zayıflığına bakıldığında, %15’lik bir düşüş iyi bir sonuç.

ETH

Alıcıların Mart 2021’den beri korudukları ana trend çizgisi halen kontrolleri altında. Bu nedenle, nihai hedefi 3.600 dolar olan yeni bir büyüme dalgasının organizasyonu şu anda alıcıların kullanımına açık. Yine de, ETH pazarındaki küresel tablo hala tatsız. Kasım 2021’den itibaren tüm sonbahar dalgası küçük hacimlerde gerçekleşti. Şimdi bile, yerel dip seviyelerin yakınında, alıcılardan net bir ilgi görmüyoruz. Yeni büyüme dalgası aynı şekilde durgun ve hacimsiz ise, yakın gelecekte ETH piyasası 1.720 dolara güçlü bir düşüş dalgasıyla karşı karşıya kalabilir.

ETH 24 günlük teknik analizi

TradingView Chart

Günlük zaman dilimindeki fiyat hareketini incelersek, ETH fiyatının %24 konsolidasyonda olduğu sonucuna varabiliriz. Satıcılar, 2.560 dolarlık likidite aralığını test etmeyi başardı. 21 Ocak’ta Ethereum fiyatındaki düşüşün aktif olarak engellenmesi bu işaretin aralığındaydı. Satıcıların bir sonraki saldırısı sırasında 2.560 dolarlık işaret alıcıların kontrolünde kalırsa, ilk hedefi 3.200 dolar olan yeni bir yerel büyüme dalgası bekleyebiliriz. Alıcılar bu işareti kıramazsa, alıcıların ana trend çizgisini kırma olasılığı ile yeni bir düşüş dalgası başlatmanın bir işareti olabilir.

ETH/BTC paritesi olumlu sinyaller veriyor

TradingView Chart

ETH/USDT çiftinin grafiğindeki olumsuz durum, ETH/BTC fiyatının davranışıyla biraz dengeleniyor. Haftalık zaman diliminde, 18 Ekim 2021 ve 24 Ocak 2022’de alıcıların yerel dipleri güncellemesine izin verilmediğini görüyoruz. Ancak, tüm bunlar düşük hacimlerde gerçekleşti ve alıcılar konsolidasyon sınırlarını korudu. Alım satımın son haftası da düşük güncelleme ile işaretlenmedi. Bu nedenle, ETH piyasasındaki istikrarsız durum yalnızca BTC düşüşünden kaynaklanmaktadır. Bitcoin piyasasının istikrara kavuşması, ETH alıcılarının ellerini serbest bırakacak ve ilk kritik nokta olan 3.600 dolar ile yeni bir büyüme dalgası başlatabilir.

cryptoknowmics


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin