Son zamanların popüler projesi Ethereum Name Service (ENS) ne vadediyor?
Son zamanların popüler projesi Ethereum Name Service (ENS) ne vadediyor?

Son zamanların popüler projesi Ethereum Name Service (ENS) ne vadediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto endüstrisi, son birkaç yılda birçok yeni projenin ortaya çıktığını gördü. Birkaçı başarılı bir şekilde ayakta kalmayı, değişen dinamiklere uyum sağlamayı ve ilgi düzeyini korumayı başarırken, bazıları ise yol haritalarını yürümeyi başaramayarak projelerini sonlandırmak zorunda kaldı.

yeni bir teknoloji ortaya çıktığında bununla birlikte şüpheci yaklaşımlar da ortaya çıkar. Örnek vermek gerekirse NFT’ler ilk duyulmaya başladığında sahte sanat eserleri olarak lanse edilmeye çalışıldı, ama kısa sürede başarılı NFT çalışmaları gördük. Bunun neticesinde NFT’lere karşı kitlesel kabul edilme hızlı şekilde arttı ve şüphelerin yersiz olduğu su yüzüne çıktı.

Henüz ana akıma dahil olmamış bazı projeler ise çoğu zaman benzersiz olmak için acele etmezler. Kendi yollarında sabırla çalışan bazı proje ekipleri, bu çalışmalarının mükafatı almaya başladıklarında ün kazanmaları ve adlarının tüm piyasada duyulması hızlı şekilde gerçekleşir.

Son zamanlarda kripto sektöründe adını duyurmaya başlayan Ethereum Name Service de böyle bir proje gibi duruyor.

Ethereum Name Service (ENS) nedir?

ENS, en sabit tabirle Ethereum blockchain’de çalışan açık kaynaklı, merkezi olmayan bir internet adlandırma protokolüdür.

Ethereum Name Service’in tohumları 2016 yılında atıldı ve 2017 yılında piyasaya sürüldü. Ancak proje birkaç hafta önce adından söz ettirmeye başladı ve popülaritesini artırma yolunda hızla ilerliyor. ENS tokeni için yapılan airdrop sise projenin yeni bir ilgi odağı haline gelmesinde büyük rol oynadı.

Açıkça görülüyor ki, yeni bir .eth alan adları dolaşıyor. Yeni başlayanlar için, Crypto-Twitter’ı bir kez açtığınızda, sonuna doğru kesinlikle .eth ile bir dizi kullanıcı adına rastlayabilirsiniz. Hatırlatmak da fayda var ki, bu isimler sadece isimden ibaret değil.

.eth ile biten alan adları, esasen kullanıcıların platformlar arası web3 kullanıcı adlarıdır. Kripto cüzdanlar ve İnternet’in geri kalanı arasında hemen hemen bir köprü görevi görürler.

Yeni keşfedilen hayranlık

ENS’ye ilgi her geçen gün artıyor. Yalnızca Kasım ayında, şimdiye kadar, Ethereum Ad Hizmetinde 79 binden fazla alan adı yeni basıldı ve böylece Kasım 2021, proje için en iyi aylarından biri haline getirdi. Böylece kümülatif kayıt sayısı şimdi 481.5 bini geçmiş oldu.

ethereum name service

Serbest bırakılan/çıkarılacak isimlerin de şu anda oldukça yüksek olması, insanların sanal ev sahibi olmak için büyük bir heyecanla hareket ettiklerini gösteriyor.

Tüm heyecana rağmen, siber işgal veya tanınmış şirket/marka adlarını e-alan olarak kaydettirmek amacıyla ENS’nin arenasına yeni girenlerin arttırdığı görülüyor. Burada, bunu yapmanın altında yatan sebep, onları daha sonraki bir aşamada kârla yeniden satmaktır.

Tüm bu siber işgal fenomenliğini ’99’da dot-com patlamasında görmüştür. Ancak, fırsatçılar, sadece alan adlarını alarak kâr elde etmediklerini fark etmeye başlayınca, sonunda arenadan ayrıldılar. O zamandan beri siber uzay organik olarak büyümeye devam etti. Böylece, ENS siber işgalcileri de eninde sonunda tablodan silinebilir.

ethereum name service

Ethereum Name Service (ANS) ile ilgili diğer ayrıntılar

ENS, Ethereum blok zinciri üzerinde çalışan bir protokol olduğundan, gas ücretine tabidir. Bugün bir yıllık alan kaydı için gas ücreti yaklaşık 0.034 ETH idi.

Ortalama gas ücretinin geç saatlerde çok daha düşük bir oranda döndüğünü belirtmekte fayda var. Gece geç saatlerde yıllık alan adı kaydı, bu sıralar 120 gwei (yalnızca 0.00000012 ETH) idi.

ethereum name service

Şimdi, platformun tokeni ENS ‘ye gelecek olursak; son günlerde iyi bir fiyat performansına sahip olduğundan söz edebiliriz. Genel piyasa düşüşü ortasında bile ENS tokeni geçen hafta değerini yüzde 65 oranında artırdı. Haber yayın için hazırlanırken 68 dolar civarında el değiştiriyordu.

ENS token fiyatı dışında platformun sosyal hacmi daha önemli artışlar görüyor. Bu da ileri dönük bir potansiyele sahip olduğunun önemli bir göstergesi olarak kabul edilebilir.

Sonuç olarak tüm bu bahsettiğimiz gelişmeler ve rakamlar “alan adı kapma” heyecanının devam edebileceğini gösterebilir. Eğer platform için işler yolunda gitmeye devam ederse bir WEB 3.0 köprüsü olarak Ethereum Name Service metaverse için bir sonraki büyük proje olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin