Ethereum Merge tamamlandı: Peki sırada ne var?

Ethereum Merge tamamlandı: Peki sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Altcoin’lerin lideri Ethereum’un uzun zamandır beklenen Merge işlemi sorunsuz şekilde bitti. Beacon Chain ile tamamlanan bu birleştirmenin arkasında neleri beklemeliyiz? Merge sonrasında protokolün sürekli gelişimi için uzun vadeli yol haritası belirlendi. 

Ethereum blok zinciri, Mainnet ve Beacon Chain’in birleştirilmesinin ardından iş kanıtından hisse kanıtı (PoS) konsensüsüne geçişini ekip ve kripto topluluğu şu anlık kutluyor. Ancak bundan sonra Ethereum ve diğer piyasayı neler bekliyor? İşte bu merak konusu…

15 Eylül’de ağ sorunsuz bir şekilde PoS’a geçerken, donanım tabanlı madencilerin yerini işlemleri işlemek, yeni bloklar eklemek ve ağı korumak için Ether (ETH) kullanan doğrulayıcılar ortaya çıktı. 

Ethereum Merge ile yeni sorular kafalarda

Kripto para birimi alanındaki en alakalı soru, bundan sonra ne olacak? Ethereum Vakfı her zaman uzun bir gelişim kilometre taşları yol haritası üzerinde çalıştı ve çalışmaya da devam ediyor. 

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin daha önce akıllı sözleşme blok zincirini Ethereum’un gelişiminin “Son Oyunu” olarak tanımladığı etkinliğin 5 ayağın 3’ünü açıkladı. Zaten iki ayağı gerçekleşmişti. Bu aşamalarda öne çıkan isimler ise Verge, Purge ve Splurge…

Merge sonrası

Nihai hedef, ağın yüksek blok frekansına ve blok boyutuna sahip olması. Ancak sadece bu da değil bunun yanı sıra, yeterince güvenilmez ve sansüre dayanıklı kalırken saniyede binlerce işlemi işleme kabiliyetini tamamlayabilmek.

Merge, o zamandan beri bir dizi Ethereum geliştiricisi, ekosistem katılımcısı ve yorumcu tarafından detaylandırılan bu beş parçalı sürecin ilk adımıydı. Birleştirmenin en önemli değişikliği, güç tüketimindeki büyük düşüş ve Ethereum’un enerji kullanımını %99 oranında azaltması.

Verge, Purge ve Splurge

Bu 3 önemli adım ise önümüzdeki süreçte duyacağımız terimler. Kurucu ortağı Buterin ve ekip bunun içinde bir hayli fazla çalışacak. Merge’den hemen sonra Ethereum’un devam eden gelişimindeki son üç adım, önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamlanacak.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin