Ethereum Stake getirisi beklentilerin aksine düşük olabilir…

Ethereum Merge öncesinde deflasyonist olması öne çıkıyor, bu ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Eylül ayına az bir zaman kala Ethereum Merge ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Birleşme öncesinde fiyatlanma yaşayan Ether, 2.000 doları kadar geçebilmişti. Ağustos ayında gelen 2 bin dolarlık performans Mayıs ayında bu yana büyük bir kazanç gösterdi.

Ağustos ayının bitimine az bir süre kalan fiyat BTC’ye bağlı yeniden düşüş gösterdi. 1.500 doların bile altına düşen ETH, birleşme öncesi kritik yerde kaldı.

Ethereum Merge öncesinde ise deflasyonist söylentileri çoğaldı. EIP-1559 yazma mekanizması nedeniyle birleştirmeden sonra Ethereum (ETH) fiyatı deflasyonist olacak şekilde ayarlandı. ETH varlıklarını satan balinalardan, Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz artırım ipuçlarından ve yaklaşık 2 milyar dolarlık opsiyonun sona ermesinden kaynaklanıyor.

Ethereum Merge öncesinde fiyat düşüşte

Ethereum, ETH ihracında %90’lık bir azalma beklentisi yaşıyor. Ayrıca altcoin, Merge’den sonra deflasyonist bir kripto para birimi haline gelecek.

Zincir üstü platform OKLink’in verilerine göre, geçen yıl Ağustos ayında EIP-1559’un uygulanmasından bu yana 2,6 milyondan fazla ETH yakıldı. Şimdiye kadar yakılan toplam ETH, 8,5 milyar doların üzerinde. Ayrıca, Ethereum’un yıllık enflasyon oranı, EIP-1559’un uygulanmasından bu yana %50,77 düştü.

Diğer yandan balinalar, birleşme sonrası Ethereum’un deflasyonist doğasına ilişkin beklentiler üzerine ETH varlıklarını satıyorlar. Borsa dışı balinalar, Ethereum (ETH) varlıklarını satıyor gibi. Borsalar tarafından tutulan ETH arzı Ağustos ayında arttı. Bu, balinaların Ethereum Merge sonrasında düşeceğini gösteriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin