featured

Ethereum Merge güncellemesinin bilmeniz gereken 3 önemli faydası!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum Merge güncellemesi özellikle son haftalarda kripto para piyasasının en çok konuşulan konularından bir tanesi oldu. 2022’de %58 oranında düşüş yaşamasına rağmen Ethereum (ETH), son beş yılda %600’ün üzerinde bir getiri sağladı. Bu zaman çerçevesinde S&P 500 endeksini de kolayca ezdi. Ancak birçok kripto para takipçisinin de çok iyi bildiği gibi, Ethereum’un daha fazla benimsenmesi yolunda büyük bir engel, ölçeklenebilirliğindeki eksiklik idi.

Ethereum Merge güncellemesi ile birlikte çok daha yüksek zirvelere fırlama potansiyeline sahiptir. Gelin bu güncellemenin 3 önemli faydasına beraber bakalım.

1.Ethereum, daha fazla kullanıcının ağa katılmasına izin verir

Ethereum Merge güncellemesi, ağın katılımcılarının çoğu için net olarak pozitiftir. Çünkü daha fazla kişi artık ağa katılmak ve ağın güvenliğini sağlamak için ödüller kazanabilecek. Proof of Work’ten Proof of Stake’e (PoS) geçildiğinde, ağdaki işlemler artık madenciler tarafından doğrulanmayacaktır. Merge’den sonra işlemler, Ethereum sahiplerinin varlıklarının bir kısmını işlemleri doğrulamaya ve ağın işlem ücretlerinden bir pay kazanmak için güvence altına almaya yönelik taahhütte bulunabileceği veya “paylaşabileceği” staking yoluyla işlenecektir.

Ethereum Merge

Madencilik, önemli miktarda ön yatırım ve çaba gerektirse de, stake etme, Ethereum’un günlük kullanıcıları için daha erişilebilirdir. Ancak hâlâ giriş için bazı engeller var. Yatırımcıların, işlemleri doğrulamak için kendi düğümlerini çalıştırmak için en az 32 Ethereum ( 50,000 dolardan fazla Ethereum) taahhüt etmesi gerekir. Bu, birçok yatırımcı için bir engeldir. Ayrıca ilgili başka adımlar da var.

Bununla birlikte, iyi haber şu ki, Coinbase ve Lido Finance dahil olmak üzere bir dizi yaygın olarak kullanılan hizmet, artık 32 Ethereum’dan daha azına sahip olan müşterilerin, nispeten basit ve otomatik bir süreçte stake etmeyi kolaylaştırarak bu avantajlardan yararlanmalarını sağlıyor. Şu anda, Coinbase üzerinde Ethereum stake etmek %3,25 APY iken, Lido Finance üzerinde stake yapmak %3,8 APY’dir.

Kullanıcılar, Ethereum’larını Coinbase’de stake etmek istediklerinde bir kısmını önemli bir süre boyunca takas edemeyeceklerini bilmelidirler. Ancak bu uzun vadeli sahipler için bir sorun olmamalıdır.

2.Ethereum Merge güncellemesi, parçalamanın yolunu açar

The Merge yayında olsa bile Ethereum’un hâlâ geliştirilmekte olan bir blockchain olması şaşırtıcı olabilir. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum Merge güncellemesinin ardından blockchain’in yalnızca %55’inin tamamlanmış olarak gördüğünü söyledi.

Ethereum tam potansiyeline ulaşmadan önce iki şeyin daha gerçekleşmesi gerekiyor: işlem hızlarında artış ve ücretlerin düşürülmesi. Ethereum Merge güncellemesi, bunları doğrudan çözmez. Ancak bu sorunları çözmek için gerekli bir adımdır.

Ethereum Merge güncellemesi ile kapasitesini daha hızlı ve daha az maliyetli hâle getirmenin temelini oluşturacak. Bunu yapmak için, parçalama olarak bilinen bir süreç tanıtılacaktır.

Sharding, Ethereum’un blockchain’ini daha küçük, daha yönetilebilir zincirlere bölecektir. Ana blockchain’deki tüm işlemleri doğrulamak yerine, doğrulayıcılar daha verimli hâle gelecekler. Çünkü dikkatlerini yalnızca kendi parçaları içinde gerçekleşenlere odaklayabilecekler.

Ayrıca, parçalama, doğrulayıcı olmanın getirdiği engelleri azaltacaktır. Parçalama tanıtıldığında, veri depolama gereksinimlerini hafifleyecektir. Çünkü doğrulayıcılar blockchain verilerinin bir kısmını depolamaktan sorumlu olacaktır. Bu, gelecekte Ethereum ağını dizüstü bilgisayarınızdan veya telefonunuzdan çalıştırabileceğiniz anlamına gelir.

Bu, blockchain geliştiricileri tarafından aranan bir özelliktir. Çünkü ağın daha fazla dağıtılmasıyla güvenlik artar. Ethereum, Merge güncellemesi ile bunun bir adımını atmıştır.

Ethereum’un web sitesi, Merge sonrası ne kadar ilerleme kaydedildiğine bağlı olarak, parçalamanın 2023’te açıklanmasının planlandığını söylüyor. Bir kez başlatıldığında, parçalama, Ethereum’un “tüm insanlığa yardım edecek kadar güçlü” olma nihai hedefine ulaşmasına bir adım daha yaklaşmasına yardımcı olacak.

3.Ethereum artık daha çevre dostu

The Merge’in en çok duyurulan faydalarından biri, Ethereum’un enerji kullanımına odaklanıyor. Ethereum bu noktaya kadar Bitcoin gibi bir Proof-of-Work (PoW) konsensüs mekanizmasını işletti. Bu, blockchain’deki yeni işlemleri doğrulamak için büyük miktarda güce ihtiyaç duyulduğu anlamına gelir. Yani; yavaş, pahalı ve yoğun bir enerji kullanılmalıdır. Aslında tahminler, Bitcoin ağını çalıştırmak için küçük bir ülke kadar enerjiye ihtiyaç duyduğuna işaret ediyor.

Ethereum’un resmi web sitesine göre, Ethereum Merge güncellemesinden sonra, Proof-of-Work sistemi ile enerji tüketiminde %99,95 gibi büyük bir azalma yaşayacak. Ethereum ağının çalışması için artık yüksek güçlü ve pahalı bilgisayarlar gerekli olmayacak. Bu da özel donanım ihtiyacını ortadan kaldırarak elektrik israfını ortadan kaldıracak. Bu, özellikle iklim değişikliğiyle mücadeleye odaklanmanın hiç bu kadar büyük olmadığı günümüz çağında inanılmaz derecede dikkate değer bir gelişmedir.

Çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) uygulamalarına önem veren şirketlere değer veren yatırımcılar, artık Ethereum’u sahip olmak için değerli bir finansal araç olarak görebilir. The Merge’den önce Bitcoin ve Ethereum, enerji kullanımları nedeniyle politik kum torbaları haline geldi. Bazılarının çok fazla elektrik tüketebileceği gerçeği dışında kripto para birimleri hakkında başka bir şey bilmiyorsanız, tartışmayı burada bitirmek ve bu dijital varlıkları olumsuz bir ışık altında boyamaya devam etmek kolaydır. Ethereum için artık durum böyle olmayacak. Ve ESG odaklı yatırımcılardan gelen bu yeni potansiyel talep ile ETH fiyatı artabilir.

Öte yandan, Bitcoin üzerindeki en büyük darbe olan enerji kullanımı, Ethereum’a karşı da kullanılabilecek geçerli bir argüman değil. Ancak yine de Ethereum Merge güncellemesi ile artık çevre dostu ve bu da gözden kaçırılamayacak kadar önemli bir gelişme.

Nasdaq


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin