Ethereum Mainnet üzerinden üretilen token Rug Pull yaşattı

Ethereum Mainnet üzerinden üretilen token Rug Pull yaşattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kötü niyetli oyuncular, Binance akıllı zincir istismarından hemen sonra oluşturulan bir tokenden 60 ETH’nin üzerine çıktı. İlk olarak Binance hacker’ın sağlam belirteçleri yarattığını iddia eden Lorem tarafından fark edildi.

Merkezi olmayan finans dünyası, büyük güvenlik sorunlarıyla uğraşmaya devam ediyor. BNB Zincirinde 600 milyon dolarlık istismar girişiminden saatler sonra, Ethereum Mainnet büyük Rug Pull saldırılarıyla karşı karşıya kaldı. İlk saldırıdan sonra kötü niyetli bir oyuncu bir BNBHACKERINU tokeni yarattı. Kullanıcının çıkardığı tokundan sonra Rug Pull olayı gerçekleşti.

Bilgisayar korsanı, BNB tokenlerinde 100 milyon dolara yakın çalmayı başardı. İstismar, BSC çapraz zincir köprüsünde meydana geldi. 

Ethereum ve Shiba üzerindeki Rug Pull işlemi 

Bir Web3 geliştiricisi olan Lorem, kötü niyetli bir aktörün BNB’deki ilk saldırıdan sonra sahte tokenlar oluşturduğunu vurguladı. Belirteç dağıtıcısının adresi, BNB Zincirinin ilk korsanının adresiyle eşleşmiyor. Ancak, sözleşmedeki ana konuşlandırma değişkeni, BNB korsanıyla eşleşen adrese sahip olduğunu gösteriyor.

Lorem, tüm akıllı sözleşmenin nasıl kötü niyetli bir kod yapısına sahip olduğunun altını çiziyor. İlk olarak, kötü niyetli aktör, keyfi sayıda jeton oluşturmasına izin veren bir işleve sahipti. Daha da önemlisi, akıllı sözleşmenin üç işlevi, bilgisayar korsanının herhangi bir sahibinin jetonunu herhangi bir izin almadan başka bir hesaba geri aktarmasına izin verdi.

Sonuç olarak bilgisayar korsanı, 100 bin dolar değerinde Ethereum’u ele geçirmeyi başardı. Daha sonra aynı taktikleri HACKERSHIBA adlı yeni bir tokenle bu olayı tekrarladı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin