Analist görüşü: 450 dolarda tutunamayan Ethereum için sırada ne var?
Analistler umutlu: Ethereum fiyatı 400 dolar seviyesine dönebilecek mi? Kripto para haber

Ethereum madencileri selloffa başladı – dump mı geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum madencileri varlıklarını satmaya başlarken, Twitter duyarlılığı da düşüşe geçti. Bu durum bir düzeltmeye mi işaret ediyor?

Son veriler, Ethereum madencilerinin en son 420 $’a yükselen fiyat artışının ardından ETH varlıklarını elden çıkardığını ortaya koydu. Ek olarak, Twitter duyarlılığı, fiyat düşüşünün ardından ikinci en büyük kripto para birimi için de oldukça düşüşe geçti.

ETH madencileri satışları başlatıyor mu?

Ethereum blok zincirinin arkasındaki mevcut proof of work consensus algoritmasının can damarı olan Ethereum madencileri, süregelen merkezi olmayan finans çılgınlığından belki de en fazlasını elde ettiler.

Yalnızca Eylül ayında toplam 166 milyon dolarlık gelir elde ettiler. Bu rakam, aylık bazda tüm zamanların en yüksek seviyesiydi ve Bitcoin madencilerinden yaklaşık altı kat daha fazlaydı.

ETH Miners Behavior. Source: Santiment

Bununla birlikte, ETH’nin fiyatı 7 haftanın en yüksek seviyesi olan 420 $’a yükseldiğinde, madenciler fikirlerini değiştirdiler. Veri analitiği şirketi Santiment, ETH madencilerinin elindeki büyük düşüşün altını çizdi.

İlginç bir şekilde, bu satışlar ETH’nin fiyat zirvesine denk geldi. O zamandan beri, piyasa değerine göre en büyük ikinci dijital varlık biraz güç kaybetti ve şu anda 400 doların altında işlem görüyor.

Başka kayıplar gelecek mi?

Santiment’in verileri yılın başından beri en iyi performans gösteren varlıklardan biri olmasına rağmen, Ethereum’un daha da güneye doğru ilerlediğini gösteriyor. Analitik şirketi, ETH ‘lerini elden çıkaran madencilerin yanı sıra, yatırımcılardaki FOMO’nun ve son zamanlarda görülen artan zincir içi faaliyetin yavaşladığını söyledi.

Ek olarak, Twitter duyarlılığı Ethereum’un aleyhine döndü. Duyarlılık çoğu zaman fiyatla örtüşür. Örneğin, Eylül ayında ETH yaklaşık 300 $’a düştüğünde, metrik haftalarca negatif bölgede kaldı.

Aksine, ETH fiyat artışı yaşamaya başladığında, duygu da arttı. Şimdi, keskin bir yükselişin ardından trend tersine döndü. Analitik şirketi, duyarlılığın düşüş bölgesine çevrildiğinden dolayı, ETH’nin kısa vadeli fiyat düşüşleri yaşayabileceği sonucuna vardı.

Ethereum Twitter Sentiment. Source: Santiment

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin