Ethereum kurucusundan şok itiraf! Kripto paralara aslında inanmıyor mu?
Ethereum kurucusundan şok itiraf! Kripto paralara aslında inanmıyor mu?

Ethereum kurucusundan şok itiraf! Kripto paralara aslında inanmıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin’den bugün oldukça ses getiren bir itiraf geldi. Perşembe günü Paris’teki VivaTech konferansında konuşan Buterin, kripto para birimlerinin geleneksel fiat para birimlerinin yerini almasının pek de mümkün görünmediğini belirtti.

“Kripto paralar fiat paraların yerini alamayabilir”

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre Buterin, “Kripto para birimlerinin dünyayı ele geçirmesini beklemiyorum.” dedi.

Dünya çapında pek çok ülke, şu günlerde para politikasını sıkılaştırarak enflasyonu düşürmeye çalışıyor. Enflasyon, tüketicinin satın alma gücü dolar bazında düştüğü için tüketici üzerindeki en kötü vergi türlerinden biri.

Çoğu takas edilemez tokenin (NFT) alınıp satıldığı Blockchain olan Ethereum ise, tek bir hamlede Proof-of-Work’ten bir Proof-of-Stake konsensüs mekanizmasına geçiş yapmaya yaklaşıyor. Bu hareket uzun süredir hazırlık aşamasındaydı. Süreç sona erdiğinde işlem maliyetlerini düşürmesi ve ölçeklendirme yeteneğini iyileştirmesi bekleniyor.

Dünya, enflasyonla boğuşuyor

ABD’de tüketici enflasyonu son iki yılda 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşırken Bitcoin, Kasım ayındaki rekor zirvesinden yaklaşık %65 geriledi. Buna karşılık ABD doları geçen yıl boyunca (bir dizi büyük itibari para birimine karşı) neredeyse %14 güçlendi. Böylelikle ABD’nin dünya rezerv para birimi unvanı korunurken, Bitcoin’in enflasyona karşı pek de iyi bir koruma görevi görmediği anlamına geliyor.

11 Nisan’da Ethereum, shadow fork lansmanından sonra Hisse Kanıtı’na geçişi hızlandırmıştı.

seekingalpha


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin