featured

Altcoin’ler kralı olan Ethereum fiyatını kurtarabilecek seviyeler neler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum, muhtemelen DeFi kullanımındaki düşüşün yol açtığı işlem ücretlerinde bir düşüş gördü. Çok beklenen Merge yeniliğinin Ethereum’u henüz fiyat çizelgelerindeki düşüş trendinden kurtarması pek de olası gözükmüyor.

Altcoin’ler kralı için yol, talep bölgesinden bir sıçrama yaşanmasına rağmen aşağı doğru gibi görünüyordu. Bu sıçrama ne kadar sürebilir ve dikkat edilmesi gereken kritik direnç seviyeleri nelerdir?

ETH 12 saatlik fiyat grafiği

Ethereum fiyatı, kasım ayının sonundan bu yana, 4,868 dolar seviyesini kıramadıktan sonra 4,400 doların altına geriledi. O zamandan beri de düşüş eğiliminden bir türkü kurtulamadı. Ocak ayının sonunda 2,180 dolara kadar geri çekildikten sonra ETH, nisan başında ilk önce 3,200 dolara ve ardından 3,500 dolara yükseldi. Bu artış, daha önce düşüş eğilimi gösteren piyasa yapısını kırıyor gibi göründü. Ancak boğalar 3,200 dolar seviyesini başarılı bir şekilde savunmayı başaramadı.

altcoin Ethereum

Geçtiğimiz iki hafta boyunca, çeşitli faktörler nedeniyle Bitcoin ve Ethereum üzerinde önemli bir satış baskısı yaşandı. Bitcoin, son günlerde ivmesinde belirli borsa endekslerini yansıttı. Ayrıca LUNA olayından kaynaklanan satış baskısı ve FUD, Bitcoin’i 24,000 dolara geriletirken Ethereum’u ise 1,800 dolara kadar düşürdü.

Bu nedenle fiyat hareketi hâlâ düşüş eğiliminde. Ancak ETH’nin 1,750 dolar ile 1,950 dolar aralığında güçlü bir talep bölgesi var. Geçtiğimiz birkaç gün içinde, bu bölgeden bir sıçrama görüldü. Ancak fiyat şimdiden 12 saatlik grafikte gizli bir düşüş eğilimi oluşturdu.

Teknik göstergeler

RSI daha güçlü bir yükseliş yaparken, fiyat daha düşük bir zirve yaptı. Bu, önceki düşüş eğiliminin devam edeceğinin bir işareti olan gizli bir düşüş eğilimiydi. Ayrıca RSI, nisan ayının başından bu yana nötr 50 endeksinin altında işlem görüyor. Bu da momentumun aşağı yönlü olduğunun bir başka kanıtı. AO da sıfır çizgisinin oldukça altındaydı.

OBV şubat ve mart aylarında toparlanıyor gibi görünüyordu. Ancak o da son birkaç hafta içinde çöktü. OBV’de henüz güçlü bir satın alma baskısı görülmedi.

Sonuç olarak

Momentum ayılar lehine ve henüz görünürde Ethereum için güçlü bir talep yok. Düşüş eğilimi muhtemelen ETH için daha fazla aşağı yönlü bir hareket olacağının erken sinyaliydi. Dolayısıyla önümüzdeki birkaç gün içinde 2,200 dolar seviyesinden bir ret olabilir. 2,200 doların ötesinde, 2,500 dolar seviyesinin de ağır direnç göstermesi muhtemel. Uzun vadeli yatırımcılar Ethereum’u düşük fiyatlardan satın alırken de dikkatli davranmalı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin